Testületi – 2015. március 13.

Éljen, van költségvetés!

Kicsit megkésve, hiszen sok mindenről szavaztak már anélkül, hogy tudták volna tehetik.

Egy költségvetési szavazás a legjobb fokmérője az „ellenzéki-kormánypárti” megosztottságnak, ugyanis nincs olyan költségvetés, amit az ellenzék támogatna, hiszen minden költségvetésnél 1. lehet jobbat csinálni (és az ellenzék szeretné egyszer megmutatni, hogy képes is rá), 2. minden költségvetés rengeteg kiszámíthatatlanságot rejt magában, és nagy a kockázat a kudarcra. Ezért aztán hülye az az ellenzéki, aki támogatja.

Ha megnézzük a szavazótáblát láthatjuk, hogy hogyan oszlik meg a testület. Ezek közül az ÉVÖGY viselkedése érthetetlen, ezek szerint ők Pásztor Béla képviselőcsoportja mellett állnak? Miért? A kérdésre nem biztos, hogy választ talál a testületi ülésről tájékoztató Tóth Józseftől, de talán könnyebben ki tudja alakítani az álláspontját, ha elolvassa.

Forrás: Veresegyházon hallottam facebook csoport

 

1 hiányzó, Bobálné képviselő asszony, Dr Marik 25 perc késéssel érkezett!

Pusziszkodás, kézrázogatás, vállveregetés….majd kávézgatás…miért ültél a helyemre?….jó a frizurád?…..ki a körmösöd? stb. stb.

Szalontai Boldizsár …módosító inditványt osztott szét, melynek részletezését és az ülés technikai beszámolóját majd tőle olvashatjuk. Megjegyzésként : sokat dolgozott, nagyon jó, lelkiismeretes munkát végzett. Leszavazták!!
Szerette volna elérni, hogy a város költségvetése egyensúlyban legyen és hitelfelvétel nélkül, csak az elengedhetetlen és már (törvénytelenűl)elkészült vagy jelenlegi munkálatok, fejlesztések valósúljanak meg.
Polgármesterünk megjegyzése….ez nem egy langyos város, itt fejlesztünk, mindig is azt csináltuk, bátrak voltunk hitelt fölvenni és a mai állapot engem igazol. Csatát csak csatázva lehet nyerni!! Azt elfelejtette megemlíteni, hogy a fürdő építésbe, nappali középiskolába, piac-csarnok elkészítésébe, stb. miért nem vágott bele eddig és miért vagyunk ezekkel 10-15 éves lemaradásban.

Gáncs Gábor képviselő, bár többször hozzászólt, a lényeg szó szerint…neki számszerü, morális, valamint törvényességi aggályai vannak ezzel a költségvetéssel, fölösleges ennyit beszélni erről a polgármesternek többsége van, szavazzunk, aztán menjen mindenki a dolgára!

Dr Csécsyné Dr Drótos Dr Edina alpolgármester asszony (szinte érthetetlenűl beszél – pedig hazánkban létezik logopédiai szakrendelés) elmondta, hogy ő többször átnézte ezt a költségvetést. A műfüves pálya 10-15 milliós lefedése számára nagyon fontos…ez benne van?….akkor hogyan nézte át többször ha ilyet kérdez?? Ő emelné a közalkalmazottak fizetését.
Elérkeztünk a legmurisabb részhez, Dr Marik hozzászólásaihoz. Kifejtette, hogy elégedett,mert úgy látja, hogy a ciklus végére városunkban nem lesz több fejleszteni való. Éppen csak azt nem tette hozzá, hogy ő akkor hajlandó lesz polgármesterünk helyébe lépni, hogy ezt a földi kánaánt majd elirányítgassa. Koherencia nélküli hozzászólásaiban….egyik pillanatban még a saját intézmények költségvetési csökkentésének helytelenségéről, a még nem engedélyezett hítel költségvetésbe történő bevételéről sőt, annak törvénytelen elköltéséről….. a másik pillanatban már a Kovacsics fürdőgyüjtőnek szaktanácsadásért kifizetendő 240 millió helyességéről beszél……mert ha egyszer majd nyerünk egy pályázatot fürdőépítésre akkor már készen állnak a szaktanácsok blablablabla.

A legjobb…Dr Marik kijelentette, hogy mint a város egyik vezetője egyáltalán nem érez erkölcsi felelősséget és kötelezettséget a nyaralótelepek homokos utcáinak, zsákutcáinak leaszfaltozásáért.

A 2010.-es választások alkalmával még jobb oldali (Fidesz-KDNP), jelenleg már ÉVÖGY (Élhető Vidékért és Öszzefogással a Gyermekekért)-ös (MSZP) baloldali, szociális, gyerekszerető doktor úr szerint, mi itt lakók és gyermekeink, belefulladhatunk a sárba, nem érdemlünk annyit mint az újonnan kialakított városrészekben vagy az ó-városban lakók. Marik „úr” szeretném a tudomására hozni, hogy a város 1/3 régi nyaralótelep…..a kommunális adónkat ugyanúgy és ugyanannyit fizetünk mint maga…..a telepeinken (nem leprások telepei doktor úr) az aszfaltozást is kifizetjük a városnak.

„Az embert nem a születés, a földi rang avatja előkelővé, hanem a szellem és a jellem.”
Johann Wolfgang von Goethe

Mint a táblán látható a 2015-ös költségvetési előterjesztés 2 NEM (Szalontai Boldizsár képviselő úr és Gáncs Gábor képviselő úr) 8 IGEN szavazattal elfogadtatott.

Személyes véleményként….sokat fogunk még hallani erről és a módosításokról.
Köszönve figyelmüket és érdeklődésüket tisztelettel Tóth