50 millió törvénytelen megszavazása

Veresegyház a brókerbotrány (Ld. itt. a letartóztatásokat) önkormányzatainak megsegítésére rendkívüli segélyt nyújt 50 millió Ft értékben. Szép dolog a szolidaritás, nem szép dolog a kicsinyeskedés. Ám ahhoz, hogy az ember szolidáris lehessen néhány dolgot be kell tartani.

1. Morálisan nem helyes mások vagyonával saját magunkat szentté avatni. Nem szabad úgy megsegíteni valakit, hogy mástól meg ellopom. Mostanában fizettük/fizetjük a nem is alacsony adókat az önkormányzatnak, ez a pénz tehát nem a polgármesteré és az önkormányzaté. A támogatás dicsősége viszont a vezetőé.

2. Nem helyes törvénytelen eszközöket alkalmazni mások megsegítésében. A törvényesség alapján 50 millió áll rendelkezésre egész évben ilyen célokra, melyet idő arányosan lehetne kifizetni, vagyis most csak 10 milló Ft alatti átutalásra volna lehetőség.

3. A segítéshez szükséges a pénzügyi racionalitás. Ha a kabátomat osztom meg valakivel, és csak egy van, akkor azt adom oda, ha egy sincs, akkor nem tudok neki kabátot adni. Veresegyház ha jól gazdálkodna, tudna segíteni, de valójában az állami pénzek egyik legnagyobb pumpája (Ld. itt.), tehát nincs miből. Ez „a mindenkit támogatok, hogy jó fej legyek” mentalitás már Princz Gábornak se jött be. Ő tönkretette vele a Posta Bankot, Pásztor Béla tönkre teszi Veresegyházt.

+1 A képviselők pontosan tudták, hogy a rendkívüli testületi ülésen nem szándéknyilatkozatot szavaztak meg, hanem konkrét kifizetést. (Másként miért kellett a rendkívüli ülés?) Pontosan tudják azt is, hogy nincs még költségvetés, tehát gyakorlatilag semmilyen pénzmozgásról nem tudnak felelősen dönteni. És végül pontosan tudják azt is, vagy kéne tudniuk, hogy a brókerbotrány miatt bajba jutott településeket az állami kisegíteni (Ld. itt Varga Mihály bejelentését.). Többek között azért, mert ezek a települések önhibájukon kívül kerültek ilyen helyzetbe, szemben azzal a vakrepüléssel, amit Veresegyház csinál. Mi ugyanis a képviselőink hibájából vagyunk eladósodva. Azért, mert ezek az emberek felelőtlenek, és törvénytelen eszközökkel bánnak a közösség pénzével.