Fürdő Veresegyház közepén?

furdo

Először 2013 elején került bejelentésre, hogy megvannak a tervek, és ősszel meg is indulhat lépésenként a nem tudjuk mi. Választási mézesmadzagként értékeltük, mert igaz ami igaz, a lakosok és mi is régóta szeretnének egy kornak megfelelő fürdőt, de komolyan venni ezt még nem lehetett. A tervek ha összekapcsolják a tóval – s netán az iskola uszodával (azzal egyébként nem) a jövő veresi fürdőjét, már egész sikeres lehet, s bár nem felel meg az ÉVE által kidolgozott fejlesztési elképzeléseknek, azért támogatnánk. (A mi elképzeléseinkben a maciktól tartana a rekreációs terület a Ligetekig, de sajnos ezek a terek fel letek aprózva, és más besorolást kaptak 🙁 )

Aztán 2014 februárjában a VVTV adott hírt arról, hogy Kovacsics Imre tanácsainak köszönhetően átdolgozta főépítészünk a terveket. Erről az úrral annyit lehet tudni, hogy sok helyütt hálásak neki a szakértelméért, de a gazdaságos működtetés nem várható el tőle. Zsigmond László főépítész azonban több helyütt is a fokozatosságról, és a fejlesztési lehetőségek nyitva hagyásáról beszél. A másfél milliárd forint, ami az első lépcsőhöz kellene, inkább álom. Mintha ez a hajó elment volna, mikor a fürdőépítési támogatási láz volt.

Ám azzal az ötlettel, hogy kiírhatna a település egy pályázatot, hogy piaci alapon jöjjön létre, szolgálhatunk. Elvégre nem kell mindent állami, meg Eu-s pénzből készíteni, és a haverokat megbízni. Néha ki lehetne próbálni a pályáztatást is.