Veresegyház önkormányzati jelöltek – Jön a SZOVE cunami?

 

Két polgármesterjelöltünk van, Pásztor Béla (független SZOVE), és Szabóné Tolnai Ildikó (Fidesz-KDNP). Nagyon szép a választék a választókerületi jelöltek közt is. (Ld. itt. a veresi jelöltlistát)

A SZOVE Pásztor Béla által létrehozott egyesület, melyről semmi érdemi tevékenység nem deríthető ki azon túl, hogy Pásztor Béla megkérte őket, hogy legyenek tagok. (Honlapjuk aktualitása még mindig az, hogy előző választási sikerüknek örülnek ld. itt.) Az ÉVÖGY társadalmi munkában aktívabb – honlapjukról annyi tudható, hogy szeretnek horgászni. A facebookjuk aktuálisabb. alapvetően a szocikhoz kötődik a múltjuk, ahogy egyébként a SZOVÉ-é is. (A manapság magukat függetlennek mondóknál ez a genezis nem ritka.)

A többieknél a jelölő csoport jól beazonosítható, sokuknál viszont a jelöltekről konkrétan semmi sem tudható még meg. (A JOBBIK még a facebook-on megtalálható), a Fidesz szintén hirdet itt programot, de a honlapjuk nekik is halott, ami némileg enyhíti a SZOVE ilyen jellegű dicstelenségét.

A liberális oldalnak nem sikerült teljes listát állítani, tagjaikról sehol nem leltünk fel az interneten semmit.

Hiányzik az LMP, és hiányzik a Tavirózsa. Az LMP hiánya nem igazán érthető, a Tavirózsa válsága viszont hasonló a miénkhez vagy a Veresegyház Jobb Jövőért Egyesülethez. Kimerültek, visszahúzódtak saját területükre.

Érdemes még elolvasni azt a rövid kiértékelést, amelyet Zsolt Péter írt a négy évvel korábbi eredményekről, az összefogás variációk elmaradása miatti SZOVE nyerés okairól. A mostani aprózódás miatt hasonló cunami várható.