A polgármester szimpatikus oldala

 

Két Tv-s interjú a két városvezetővel a “Miújság Polgármester Úr?” műsorban. Ld. itt. Azért tesszük közzé, hogy a honlapunkon szörfölő pozitív dolgokat is láthasson.

Alapvetően az a kedves sztori bontakozik ki, hogy Pásztor Béla mikor bekerült a tanácselnöki székbe újabb és újabb kihívásokat igyekezett a lehető legjobban, becsülettel megoldani. A 48 év tapasztalat jogán tud mesélni arról, miképp tanulta meg a közösséggel együtt hogy kell járdát építeni stb.

Fia arról beszél a szomszéd település Erdőkertes polgármestereként, hogy amíg egészsége engedi ő is helyt áll. Arra a kérdésre, hogy mitől jó egy polgármester az emberi kapcsolatok fontosságát emeli ki.

A jövő polgármestereinek mi azt ajánljuk, hivatalba kerülésük első lépése egy komoly átvilágítás legyen, mindenre kiterjedő állapotfelmérés, gazdasági és humán szükségletek-lehetőségek terén egyaránt. Mindegyik feladathoz megfelelő szakemberek segítségét kérjék, mert arra nincs idő, hogy “maga tanulja meg az emberekkel együtt”. Ezt kövesse egy stratégiai tervezés.

Ne a pályázati lehetőségek kapkodó meglovagolása történjék, hanem modern településtervezés, és így tovább… No, meg azt, hogy tényleg az emberek legyenek akit szolgálni akarnak, ha baj van őket segítsék, és ne a szélhámos vállalkozókat.