Testületi – 2013. márc. 5.

100 millióFt-ot kérünk a Travill-tól. Az indoklás szerint március 15 után bejön majd az adókból a pénz, de a város számláit – meg talán a fizetéseket? – március 1-én kell fizetni. Erre a néhány napra kell csak a pénz, ezt nevezzük ugye likvidhitelnek. Az előterjesztést ld. itt.

Néhány kérdés azért felmerül. Nem ismert tény volt, hogy 15-e után jön be az adó? Ha igen, ugyan hány évig kell még polgármesterként Pásztor Bélának a pénzügyeket tervezni, hogy ne legyen 15 napos csúszás kiadás és bevétel között?

Mivel 18%-os kamatra szándékoznak felvenni ezt a pénzt, ki fogja kifizetni a teljesen fölöslegesen felmerülő milliókat? A polgármester ezért a pénzkidobásért vállal valamiféle anyagi felelősséget?

Vagy őt is megvezette az apparátusa? Akkor az önkormányzat vállal-e felelősséget? Az apparátus figyelmeztette erre a várható fejleményre a polgármestert? Mikor figyelmeztette? Mit reagált erre a figyelmeztetésre?(Mi ugyanakkor ismerjük annyira a veresi történéseket, hogy tudjuk, az apparátus előre szól, csak épp a testületet hagyja mindig hidegen a figyelmeztetés, és vakon követik a polgármestert – tisztelet a kivételnek.)

Mi végre a kapkodás a rendkívüli testületi, süllyed a hajó? Netán még nagyobb a baj, csak ezzel valamelyest el lehet takarni?

Középtávú előrejelzés elhangzik valamelyik testületin? Bejön a pénz március 15 után? Milyen valószínűséggel?