Helyreigazítás veresi úszásoktatás ügyben

Válaszlevelet kapott egyesületünk a korábbi panaszra, ezt tennénk közzé. Mi meg elnézést kérünk azokért a téves állításokért, amelyet a panaszos tett, és tényszerű tévedés: nem egy szolgáltató van jelen az uszodában. Ebből a tényállításból az ÉVE tévesen vonta le azt az ajánlását, hogy a tisztességes verseny feltételeinek városvezetői megteremtése általában javítja a szolgáltatások minőségét.Valószínűleg a szolgáltatót nem is ez az ajánlás bántotta, hanem az, hogy ez implicit módon azt sugallta, nem elég jó a szolgáltatásuk.

Nem szeretnénk igazságtalanok lenni, és nem vonjuk kétségbe az úszásoktatás minőségét sem. Egyrészt azért, mert kaptunk mástól is levelet, aki igyekezett védelmére kelni az itteni alapúszás oktatásnak, másodszor azért, mert az elért eredmények is magukért beszélnek, harmadszor pedig azért mert az alábbi vállalkozói levél is arról győz meg minket, hogy igyekeznek a szülőkkel – a panaszossal is – mindig megoldani a problémákat. Remélhetőleg ez ebben az esetben is így fog történni a továbbiakban. S íme a válaszlevél:

 

Tisztelt Ismeretlen Levélíró!

A 2012. október 6-án, az „Úszásoktatás Veresegyházon” című írásában közölt levelére szeretnék válaszolni.

Először is sajnálatunkat szeretnénk kifejezni, hogy munkánkkal sem szakmailag, sem emberileg nem nyertük el tetszését, valamint azért is, hogy ezeket elsőként nem velünk osztotta meg. Bizonyára ennek az lehet az oka, hogy mivel nemrég iratkoztak be hozzánk és feltételezzük, hogy azelőtt nem találkoztunk még- nem volt róla tudomása, hogy hagyományosan nagyon jó kapcsolatot igyekszünk tartani a hozzánk járó gyerekeknek a Szüleivel – akik eddig is és ezután is – bátran és bizalommal fordultak, fordulhatnak  hozzánk, ha problémájuk, észrevételük van – legyen az akár pozitív vagy negatív. Mindenkori törekvésünk, hogy munkánkat elégedettség, eredményesség és bizalom övezze és ennek szerves része ez az együttműködés.

Kérjük Önt, hogy bizalommal forduljon hozzánk személyesen, vagy telefonon bármikor, szívesen állunk rendelkezésére, észrevételeit  elmondhatja, a problémákat minden erőnkkel igyekszünk ezután is orvosolni.

Folyamatosan igyekszünk a lehetőségeinket és a Szülői igényeket összehangolni anélkül, hogy bármelyik oldal érdekei sérelmet szenvednének, ezt nagy odafigyeléssel és empátiával tesszük mindennapi munkánk során.

Néhány félreértést azonban szeretnénk eloszlatni, amelyeken személyesen szintén bővebben megbeszélhetünk:

 

•     14-18 óra között nem csak mi használjuk-használhatjuk az uszodát

•     más is szervez oktatást/edzést rajtunk kívül

•     fontos számunkra, hogy a gyerekek jól hajtsák végre a feladatokat

•     az úszáshibák kijavításra a munkánk nagyon lényeges része, hiszen ha ezt nem tennénk, nem kerültek volna ki kezünk alól Diákolimpiai Bajnokok, Országos úszó ranglistán szereplő versenyzők  sem

•     az uszodai fegyelem betartására figyelünk, hiszen a fokozott balesetveszély lehetősége itt fenn áll. (Persze nincs mindig könnyű dolgunk…)

•     a kezdő csoportoknál, de a haladóbbaknál is – a szárazföldi hibajavítás és rávezető gyakorlatok  parton történő elvégzése, a szóbeli magyarázat, instrukció adása- szükséges. Csak haladó úszók képesek huzamosan, helyes technikával tartósan úszni

•     maximálisan igyekszünk a testvérek úszását időben összehangolni- a lehetőségeket számításba véve

•     az odaadást, a pedagógiai érzékeket és a lelkiismeretességet mindennapi munkánk nem nélkülözheti- és nem is nélkülözi

 

Továbbra is állunk minden Kedves Szülő és Érdeklődő rendelkezésére:

Csombor Zoltán

Csomborné Halmai Ágnes

Veresegyház, 2012-10-14