Krivecky kontra Herczeg ügy

 

Múlt hét csütörtökön a Dr. Kriveczky Görgy által indított feljelentés Herczeg Zsuzsa felmentésével végződött. Az ügyvéd úr elveszítette magánvádas ügyét, melyben kártérítést szeretett volna megrágalmazásáért. Az ügyben az ÉVE tanúként lett meghallgatva, hiszen nálunk jelent meg az az írás, melyet Herczeg Zsuzsa írt, s amely miatt az ügyvéd perelt.

Tanúvallomást Zsolt Péter tett, aki az egyesület többi régi tagját meghallgatva, azt mondta el a bíróságon, hogy Herczeg Zsuzsa nem tehet a cikk nyilvánosságra kerüléséről, mert az egyesület elnökségi tagjai úgy emlékeztek, hogy a cikk annyira tetszett, és oly mértékben a nyilvánosság számára fontosnak gondolta mindenki, hogy Herczeg Zsuzsa előzetes megkérdezése nélkül lett feltéve az ÉVE honlapjára. Ezt vallotta Herczeg Zsuzsa is, igaz azt is belátta, hogy a cikk megjelentetése után sem tiltakozott, és nem kérte levételét.

Miért is tiltakozott volna – kérdezhetnénk most. Az azóta megszerzett papírok szerint ugyanis a Szegedi Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el, s amikor a cikk felkerült a honlapra ez a nyomozás tartott. Kriveczky Herczeg Zsuzsa által letétbe helyezett pénzét csak olyan feltételek mellett adta volna vissza, ami miatt egy határozat is született a Szegedi Rendőrkapitányságon „ügyvédi visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt”.

Mint ezen a tárgyaláson az ÉVE megtudta, az ügyvéd urat csak tanúként hallgatták ki a róla szóló ügyben, és az ügy számára szerencsésen az ügyészség részéről le is záródott.

Mindez azonban mégsem arra sarkallta az egyesületünket, hogy Kriveczky urat, vagy a letét másik érdekeltjét, a Veresegyházon oly ismert Gábor Csabát az egyesület soraiba szeretnénk fogadni. (A letét egy Gábor Csaba Herczeg Zsuzsa közti megállapodás része volt. Gábor Csabát azóta a bíróság jogerősen elítélte több ember megkárosítása miatt. Nyilván nem Kriveczky ügyvéd urat károsította meg, akit egy tanúvallomásában barátjának is nevezett.) Szóval miután ilyen szépen véget ért – ha véget ért e történet, mert Krivecky ügyvéd úr fellebbezett, és továbbra is Herczeg Zsuzsa bűncselekmény megállapítását kéri ???-, Herczeg Zsuzsát az ÉVE felkérte, hogy lépjen be az egyesületbe.

Herczeg Zsuzsa ugyanis megvalósította már eddig is az ÉVE-küldetés egyik részét. Ki tudott állni saját igazáért. Másik feladata egyesületünknek, hogy másokért is ki tudjunk állni, ha a helyzet úgy hozza. Minden becsületes, helyi ügyekben átláthatóságot és másokért tenni tudó embert egyesületünk továbbra is szívesen lát soraiba.