Értelmetlennek tűnik a fakivágás

 

 

A GE-t takaró fákat kivágták, a Folyás patak háborús övezetnek néz ki, a GE láthatóvá vált, noha mindig az ellenkezője volt beígérve (fasor, rendezett környék stb.) A panaszhoz fényképet is kaptunk.

Szeretnénk újfent tájékoztatni a panaszost, és a lakosságot, hogy a helyzet nem új, már 2011-ben kezdődött a vágás, és indokolták is. Ugyanakkor kb. a munka felénél megálltak, ami persze értelmetlenné teszi az eddigi irtást is (patak medrének mélyítése), ugyanakkor szerencse is, mert ahol nem nyúltak hozzá, ott még szép magas 30-40 éves fák találhatók. Korábban már az ügyről beszámoltunk, s e régi bejegyzésben elérhetik a Tavirózsa Egyesület ez ügyben tett lépéseit is, v.mint a téli képeket.

Az se lett volna egy rossz döntés, ha a patakot a másik oldalról közelítik meg, és onnan kezdik kitisztítani a medret. Igaz nagyobb gépre volna szükség, mert magasabb azon az oldalon a töltés, de a parti fák megmenekülhettek volna.

Ha valaki most megnézi a területet azt láthatja, hogy a patak meder még nem lett kitisztítva, s ha nem lesz akkora az esőzés, erre nem is lesz szükség, pedig a fakivágás értelme csak annyi volt, hogy odaférjenek a mederhez.