Hírhatártól levélözön III.

Logójuk

a lapcsoport tulajdonosának kérésére törölve

Levelet kaptunk a cikk szerzőjétől is. Mivel mi is a szerző cikkét tiszteletreméltónak neveztük, furcsálltuk volna, ha ennek stílusa is támadó, de a lapcsoport tulajdonosának levele után már aggódtunk. Szerencsére nem az, voltaképpen ennek a levélnek a stílusa kedves, a benne foglaltak érdemiek. Vegyük hát sorra.

Az elnök asszony kéri, hogy az egyesületük nevét pontosan írjuk le:Tegyünk Együtt a Gyermekszegénység Ellen Közhasznú Egyesület-nek hívják őket. Mivel az elektronikus felület nem javíthatatlan mint a papír, ezért elnézését kérjük, és a korábbi írásban is kijavítjuk.

Aztán megírja, hogy nem mérgesedik el közte és a veresi önkormányzat közt a viszony. és kifejti, hogy miért. Ezt mi sajnos nem így látjuk, nem jó irányba mennek a dolgok, de hát az elmérgesedési folyamatot csak azért sajnáljuk, mert a cikkben megfontolásra érdemes gondolatot találtunk. Nevezetesen azt, hogy ha valaki önhibáján kívül felkerül a városnak tartozók szégyenfalára, akkor duplán büntetik. Hasonló ez ahhoz, mint amikor valakit azzal vádolnak, hogy lusta, mert nem dolgozik, de közben nem adnak neki munkát. Most meg kirakják a szégyenfalra, hogy nem fizet, miközben esetleg a lelkét is kiköpi hogy fizessen. A veresi rendelet ilyen jellegű veszélyére hívta fel a cikke a figyelmet, és ezzel foglalkozni kell.

Tisztelt k. Tóth Anna!

Kérdezte, hogy miképp tudna segíteni. Erre azt tudnánk felelni, hogy kicsit nehéz a helyzete, mert cikke támadó volt – ld. Szalontai Boldizsár reakcióját -, de nem lehetetlen, hogy az igen szerencsétlen kezdet után tud segíteni. Azt kellene elérni – amiben mi is partnerek vagyunk -, hogy Veresegyház Szociális Bizottsága foglalkozzon a rendelet nemkívánatos mellékhatásával. Ezután hívják meg Önt külső szakértőként, és hallgassák meg a véleményét.

Sajnos mi másként, mint javaslattevő nem tudunk segíteni, de néha elég komoly hatása szokott lenni a szavunknak, amint láthatja, Hírhatár laptulajdonosa is milyen hevesen reagált. 🙂 Ha megkér minket, az ÉVE ír egy levelet az önkormányzatnak a fenti javaslattal, de honlapunkat is figyelemmel szokták kísérni a képviselők, és belinkelve Ön is elküldheti nekik levelünk, s hivatkozhat ránk.

Egyesületüknek további eredményes munkát kívánva:

Tisztelettel:

Zsolt Péter

ÉVE elnök