Tiszakécske építkezik

 

Falusi turizmus, természetvédelmi terület közelsége, gyógyvíz, élővíz, horgászat, vasút. Minél összefogodtabb és komplexebb a szolgáltatás, annál vonzóbbá válik a terület. A képen a tiszakürti arborétum látható, de nem kell messzire menni, és máris Tiszakécske fejlődését csodálhatjuk. Olyan fejlődési irányt, amit Veresegyház is szeretne magának, de mindeddig ezen a téren csak leépült.

 

 

 

 

Van Például gyermekvasút. Veresen is volna ilyesmire kapacitás.

 

 

 

A túrizmus fejlesztésben több más város élenjár, akiktől tanulhatna Veresegyház. A most tervezgető Tiszakécske, ahol a fürdőidény már nagyszerűen működik, és most készülnek a téli hónapokra is becsatornázni a turizmust. Van horgászási lehetőség, ott van a Tisza, van termálvíz, de szerettek volna még egy komolyabb szállodát is.

 

 

 

A tervek megvalósítási nehézsége itt is a pénz, de a neten az alábbi szöveget találtuk:

„Egy közepes – 40-60 szobás – hotel többszáz millió forintba kerül, ennek vélhetően tizedét jelenthetné az apportként bevitt földterület, s becslések szerint további 10-20 százalék lehetne az önkormányzat pénzbeni hozzájárulása. A többit a beruházó és egy bank adhatná.” Idézet forrását ld. az ingatlanmenedzser.hu-n

 

Üzemeltető akadna . mondja a cikk -, és egy spanyol céget bíztak meg a befektető felkutatásával. Termálvizük épp úgy van, ahogy Veresegyháznak is. Üzemeltető nálunk is volna, volna erre akár vállalkozó, akár a Gamesz.

 

A folyamatnak nyilván mi még egy korábbi lépésénél tartunk, még olyan strandunk sincs, mint Tiszakécskének. Bár élővizünk szintén van, ha jóval nagyobb odafigyelést is igényelne.

 

 

Tiszakécske szabadstrandja

 

S az is probléma, hogy a városvezetés nem úgy gondolkodik, hogy egy céget megbízna a befektető felkutatásával, úgy hogy demokratikus eljárásmenetet is tanulhatnánk Tiszakécskétől.

 

Közmeghallgatásokon Veresen rendre elhangzik, hogy hozzon a lakosság befektetőt, ne csak kritizáljon. Ugyanakkor van bizonyítékunk arra, hogy az általunk és mások által hozott befektetőt Pásztor Béla elüldözi, másfelől pedig nem a lakosság feladata a befektetők keresése. Legalábbis Tiszakécskén nem, mert ott ezt a feladatot ügynökségre tudták bízni.

 

Olvasnivaló:

A város terveinek leírását ld. itt.

A fürdő leírása mely egyébként magánvállalkozás ld. itt.