A gondola.hu elemzi a médiatörvényt

 

Szerkesztőségi állásfoglalásban elemzik, majd aktivizálásra szólítják fel a magyarságot az egyik honlapon. Ld. itt. Két hibát követ el a honlap szerkesztősége. Az egyik, hogy nem az újságírás oldaláról közelít a témához, és nem az újságírók szabadságfokát igyekszik növelni. Az ilyesmiből rendszerint tévedés szokott következni. A másik, hogy a multikkal szembeni lehetséges politikai stratégiát maguk is összekeverik a nyilvánosság kérdéseivel. S van egy akaratlan baklövés is: megsértenek és megvádolnak minden olyan nyugat-európai értelmiségit, politikust, kormányt egy összeesküvéselmélettel, aki bármi kifogást is említ.

 

Igaz, bizonyos nyugati megnyilvánulások már hisztérikusak, de ez sem először fordul elő. Túlreagáló megnyilatkozások az Eu egyik korábbi házigazdájával, Berlusconival szemben is volt. Vele kapcsolatban is azt írták hogy miatta méltatlan az elnökségi szerepre Olaszország, és vegyék azt el. Való igaz, az olaszoknál is komoly gondok voltak/vannak a médiaszabadsággal, ott az ellenérv ugyanakkor azért sem lehetett multiellenes öszeesküvéselmélet, mert maga Berlusconi médiabirodalma is multi.

A gondola.hu szerkesztősége a problémakezelésre csak egyvalamire nem gondol, arra, hogy a törvény kellemetlenebb paragrafusait nekünk magunknak kéne megváltoztatni, helyette harcra szólít a világ ellenében.