A partner céget nézd meg jobban!

Ezt a tanácsot adja a feketelista.hu az alábbi írásban:

Az elemzők ezt a jelenséget elsősorban azzal magyarázzák, hogy romlottak a hitelezők anyagi lehetőségei, miközben az idén, a múlt év azonos időszakához képest, mintegy 26 százalékkal nőtt a vállalkozások fizetésképtelenségi mutatója. A cégek, amelyek a válság kibontakozása előtt részben hitelből fedezték a növekedéshez szükséges forrásokat, zömmel felélték tartalékaikat, és a hitelek törlesztése egyre nehezebbé vált. Sok esetben az előző évekről erre az évre húzódtak át a kifizetetlen követelések, így a hitelezők jóval előbb kérik a felszámolási eljárás megindítását, mint korábban. Egyes adósok végelszámolással próbálják kijátszani a hitelezőket, akik azonban ezt a trükköt már kiismerték, szigorúbb határidőket szabnak, s ha ez nem teljesül, elindítják a felszámolást. Jól jellemzi ezt, hogy az idén eddig a v

égelszámolások 54 százaléka fordult felszámolásba, holott a korábbi években ez az arány átlagosan harminc százalék volt!
Ezek a tendenciák fokozott óvatosságra intik az üzleti élet szereplőit. A partnerek kiválasztásánál, szerződések kötésénél az eddigieknél is körültekintőbben kell eljárniuk, ha el akarják kerülni a veszteséget. Hasznos információkat szerezhetnek a leendő partner üzleti körülményeiről, pénzügyi helyzetéről, esetleges jogsértéseiről ad gyorsan áttekinthető támpontot a feketelista.hu, ahol 480 ezer cég több mint 830 ezer ügyéről tájékozódhatnak a portál használói. Egyetlen kattintással összesen tizenegy állami intézmény nyilvános elmarasztalásairól szerezhet tudomást az érdeklődő, feltüntetve a vállalkozás nevét, címét, adószámát és a vele kapcsolatos elmarasztaló eljárások részleteit is – tájékoztat Iklódi András, a hírportál főszerkesztője.