Zsolt Péter program – Városközpont

Megújulást nem várhatunk olyan képviselőktől, akik évek óta összejátszanak (úgy hallom Gáncs Gábor és Pásztor Béla ugyanitt indulnak). Az sem tűnik túl vonzónak, ha valakinek mindennél fontosabb a megszerzett pozíció megtartása (Tatár Sándor is itt indul, és polgármesteri jelöltségére sincs igen más magyarázat, mint hogy az LMP komolyabbnak látszék). Mindezt csak azért bocsátanám előre, mert programunk része a megújulás, Pásztor Béla leváltása, és ezt jelöttársaim személye vagy magatartása nem garantálja. Nekem erős a gyanúm, hogy sem Tatár Sándort, sem Gáncs Gábort nem érdekli, hogy Pásztor Béla marad-e. Márpedig tudom, hogy a Városközpontban igen sokan vannak és igen régóta várnak arra, hogy Pásztor Béla megbukjon.

Megbuktatása érdekében léptem vissza a polgármester-jelöltségtől, s ezzel közvetett módon a legesélyesebb ellenjelöltjét a Fidesz színeiben induló Horváth Ernőt támogatom. (Nem szeretnék a Pásztor Bélával szembeni tábor elől elhozni egyetlen szavazatot sem.)

Más a helyzet Gáncs Gáborral, aki szintén a Városközpontban indul, de vele szemben semmilyen visszahúzódási késztetésem nincs. Róla azt tudom, hogy a fecskendőgyári népszavazás mondatának kijelölése során átvert engem, és a testületet is, és abban a 3 fős bizotságban amelyben a mondatot meghatározták összejátszott a Helyi választási Bizottság elnökével. Így az a mondat került a papírra, amit Pásztor Béla akart. Mivel én játszottam ebben a történetben egyedül becsületesen, magam a képviselők által megfogalmazott mondat mellett szavaztam. Gáncs Gábor itt elveszítette előttem a becsületét, de Önök alighanem sokkal jobban ismerik nálam, és nem kell őt bemutatnom.

Itt indul a Jobbik vezetője Szalontai Boldizsár, aki nagyon hasznos csapatjátékos volt a fecskendőgyár ellenes küzdelemben. Akkoriban találkoztam vele utoljára, s később szervezte meg a Jobbikot. Politikailag távol állok tőle, de örülök, hogy ő a vezetőjük, és nem számomra egy ismeretlen személy. Boldizsárt egy egyenes fiatalembernek ismertem meg.

Többi riválisomról kilétéről még nem tudok, de ha lesznek kiegészítem ezt a sort. S nézzük a programot.

A város egésze lejtőn van, ha a következő vezetésnek nincs komoly dobása, akkor egy leépülés, a szintfenntartással való kilátástalan küzdelem vár Veresegyházra. A felfelé menetnek viszont egyik kulcsa épp a Városközpont.

A Malom tavat, ha visszakapnák a lakosok, akkor az itteni ingatlanok is felértékelődnének. (A Fidesz elképzeléseivel szemben itt mi nem területet szeretnénk értékesíteni.) A közlekedés szabályozásával is területfelértékelődést tudnánk elérni.

A város belső része a „zöldfolyosó”, melynek értéke akkor emelkedik, ha nagybefektetőt találunk erre a térségre, ami magával húzza mad az egész Városközpont fejlődését.

Veresegyház tradíciójához tartozik a piac. A piac jövője megoldható, de demokratikus egyeztetési folyamatot igényel. Két lehetőség van: vagy a piac idejére magára az útra is kivonulhatnának az árusok, amit kiegészítene az erre az időre történő forgalomelterelés, vagy pedig a piacot máshová kell vinni. Mindkét megoldásban van fantázia, a döntés meghozatalának demokratikus folyamatáról vannak elképzeléseim, kérdés, hogy csak mint az Önök képviselője (s nem mint polgármester) azt a mechanizmust végig tudnám-e vinni, de megpróblnám.

A Csomádi útról a forgalom állandó elterelése az iskola és a tó egységes térszerkezetté válását vonná maga után. Kultúrált környezetet sétáló embereket képzeljenek maguk elé.

Végezetül mióta a közügykbe bekapcsolódtam mindig kiemelten fontosnak tartottam az őslakosok és a betelepülők közti problémák megoldását, azt, hogy bármilyen konfliktus is adódik, ne akarják egyiket kijátszani a másikkal szemben. Ebben is az Önök segítségére is számítok. S egy segítség már érkezett is, mert a Kucsa Margit által talált megoldást tartom magam is követendőnek. (A Tájház felújítására gondolok, melyre minket is hívott).

Más fajta kísérleteim, mint a VJJE-vel, vagy az ÉVÖGY-gyel való koalíciókötés politikailag nem sikerült, de ennek alighanem csak a barátaink szavazatmaximalizálási törekvésee az oka, amit tudomásul kell vennünk.