Azt kérdeztük a képviselőtől 3.

Szekszárdiné Bányai Katalintól kérdezi az ÉVE az alábbiakat. Bár tudjuk, hogy hamarosan itt a közmeghallgatás, de a múlt évben Pásztor Béla polgármester úr válaszolt a nem neki címzett kérdésekre is, ezért sorozatunk folytatását nincs értelme a közmeghallgatás miatt megszakítani.

Milyen szinten van Ön szerint Veresegyházon az Önkormányzat részéről a jogkövető magatartás? Össze tudná-e hasonlítani más településekkel?
Gyakran kezdődik nálunk úgy egy testületi ülés, hogy a jövőben valamilyen ügyrendi kezelésen változtatni kéne, még egyszer nem volna szerencsés az ilyen előterjesztés. A fontosabb ügyeknél merül ez fel, ahol az információvisszatartással a képviselők kész tények elé állítása a politikai cél, vagy ettől független hivatali trehányságról kell beszélnünk?

Ön szerint mi az oka annak, hogy a képviselőtestület nem fogalmazta meg az álláspontját a Garabonciás utca melletti inert hulladék ügyében? Azaz bár elhangzott, hogy a Bp-i metróépítésből származó sitt-lerakatásról tudomása nem volt, áldását nem adta rá, de vizsgálatot nem indított, a hatóságokat nem tájékoztatta, hogy az nem jogszerűen a város megrendelésére történt. (Ennek következtében a büntetés (13 millió Ft) a város kasszáját terheli.) Ön kíván-e ez ügyben valamilyen lépést tenni?