Nem foglalkozunk eleget a Kis-réttel!

Informális úton jutott el hozzánk az a panasz, hogy nem foglalkozuk eleget a Csonkás Kis-rétre tervezett önkormányzati beruházás megakadályozásával, hogy a csonkási lakosok panaszkodnak az ÉVÉ-re emiatt. Nem igyekszünk magyarázkodni, s pl. felsorolni azokat a linkeket, amiket erről tettünk közzé, bár alighanem kiderülne, hogy ebből van a legtöbb, s természetesen ez a legfontosabb témánk most, de nem csak a csonkásiak miatt. Védekezés és linksorolás helyett inkább megfogadjuk a tanácsot, és e témában igyekszünk intenzívebbé válni. Kezdjük is valami egyszerűvel:

Nézzék meg először is a fenti műhold képet. Jól látszik az út melletti lepusztított terület. Ez az, amit törvénytelenül készített elő a BD számára Pásztor Béla. A törvénytelensége mára bebizonyosodott, a Környezetvédelmi Hatóság büntetést szabott ki miatta a városra, az ÉVE fellebbezett, mert nem a város végeztette a pusztítást, hiszen a polgármester magán úton rendelte meg, szóbeli kérésre jegyzői ellenjegyzés és képviselői hozzájárulás, valamint írásbeli szerződés nélkül (mindhárom kellett volna).

Mi nem csak a politikai felelősséget, de az erkölcsit is folyamatosan felvetjük. Szerintünk a polgármesternek csak nagy a szája amikor azt mondja, vállalja a felelősséget. Ha valóban vállalná, kifizetné a büntetést.

Ehelyett mással próbálkozik. Pont ugyan erre a területre egy új gyárat akar hozni. S nem addig a szintig épülne az erdősáv, amit a városrendezési tervben elfogadott a testület. Pásztor Béla mindenkit átverne, amikor az új vállalkozót pont erre a területre hozná.

S ami a legsúlyosabb baklövés:

A vállalkozó kilétét már 12 napja nem tudjuk, se mi, sem azok a képviselők, akik felhatalmazták a polgármestert, hogy akár 5eFt/nm árig is lemenve tárgyalásokat folytasson vele.