Parlagfű a Csiki-Berekben

Aki parlagfűre allergiás, az most aligha szereti Csiki-Bege helyi vállalkozását. A Csiki-Berek építkézés parlagfű szempontjából teljesen elhanyagolt. És ez valóban megdöbbentő, úgy hogy utána jártunk.

 

Tudomásunk szerint a panasz már eljutott a Megyei Földhivatalhoz, és a Megyei Földvédelemhez. Mi ezúttal csak a folyamat legvégén értesültünk a dologról, pedig úgy tűnik egy lakos már régóta küszködhet valami eredményért, de minket nem keresett meg, talán nem is ismeri az ÉVÉ-t. Megnéztük igaza van-e a panaszosnak. A fényképeket ma készítettük, és úgy tűnik igen.

 

Furcsáljuk, hogy Csiki-Bege Lajos, aki amúgy a város érdekében sokat politizál épp egy ilyen alapvető dolgot vesz félválról. Tudomásunk szerint a büntetést pénzben mérik, nem csekély már, és nem az önkormányzat intézkedik, mert az önkormányzatok kezéből kivették ezt a jogkört. (Ebben a példában értettük most meg a magunk részéről, hogy ez az állami intézkedés hordoz némi logikát).

 

A panaszos levél így szól:

Elküldve 2009-08-24 05:45
Észlelés időpontja : month : 8, day : 10 year : 2009
Földrajzi hosszúság : 19 15’33.58 E

Földrajzi szélesség : 47 39’50.33 N
A terület pontos leírása : A veresegyházi Csiki-Berek Lakópark 2007-ben elkezdett 160 lakásos (40db társasház) területe, ahol a beépített 4-5 házhely kivételével a teljes területen kb. 1méter magas parlagfű található. Soha nem vágják vagy irtják. Nagyon durva a helyzet. Semmilyen panaszra vagy észrevételre nem reagálnak.

A terület: Bekerített

Becsült nagyság : 10000nm

Határoló utcák és megközelítés : Veresegyház, Erkel Ferenc és Liszt Ferenc utcák által határolt hatalmas építési terület, a Csiki-Berek befejezetlen részei.
Tulajdon jellege : befejezetlen építkezés

 

Szeptember közepén újra meglátogattuk a területet. A kaszálás addigra megtörtént. Örülünk az előrelépésnek.