Területátminősítés – Hegyek, Harmatok

A három térkép csak átminősítési terveket tartalmaz, melyeknek végig kell görögniük a jogi lépcsőkön, köztük a lakosság véleménybegyűjtésén is. Kezdenénk a Hegyek térségében lévő valószínűleg picinyke kis területtel.

Talán a Hármaskút utca látható a térképen – nem tudjuk, mert olyan térképekett küldött a Pestterv az önkormányzatnak, amelyekről hol ez, hol meg más nem deríthető ki. Nyilván pótolják majd, ha ezt valaki igényli. Az a térképekből viszont kiderül, hogy a bekarikázott részen a zöld csíkocska folyamatos volt eddig, és az új terv szerint ez megszakad kertvárosi házakkal (Lke).

Nem tudjuk, csak kérdezzük – mert a műholdképen úgy tűnik, és ha jól sikerült beazonosítani a helyet minket csak ez izgat: nem beépített ez már eleve, és a szabályozás csak menne kényszerből az után ami már megvan? Ha viszont még mndig van itt egy folytonos zöld csík, akkor meg az a kérdés, hogy mi indokolja a zöldterületek folymatos felszámolását azokon a helyeken is, ahol a korábbi rendezési tervek alapján zöldterület volt.