Új kisréti ipar?

Újabb tervek. Polgármesterünk nem árulta el megint ki szeretne vásárolni területet ipari célra, de azt sejteti, hogy van ilyen érdeklődő. És ő vagy a befektető a Csonkás fölötti terület értékesítésrére gondol (Volt már ilyen, a BD, igaz, az egy nagy és veszélyes anyagokkal dolgozó létesítmény lett volna, és ráépítették volna a közvetlenül a lakosságra is). Az elképzelés most barátibb: a Garabonciás utca másik oldalán még egy kertvárosi teleksort értékesítenek (35-40 m mélységben). Aztán erdősáv következne, majd ez után kisebb parcellák ipari tevékenység számára. Ezek még csak elképzelések, a lakossági szervezetek véleménye van folyamatban. Emiatt az ÉVE is kiküldött egy körlevelet, és természetesen minden lakos véleményét is várjuk.

Csak aludni és dolgozni? – Hogy lesz így a városunkból olyan, ahol a szabadidőt is szívesen töltjük? Hogy válunk így olyan településsé, ahol a szolgáltató szektor iránti igény élénkül meg, s ebből jön az iparűzési adó? Miért is kéne lezárni iparral a városnak ezt a sarkát is? Milyen áron kelnek el a telkek egy olyan helyen, ahol a lakosok tudják, hogy ipar közelében építkeznek? Kik költöznének oda? És miért állapította meg már a képviselőtestület, hogy a lakosság számát szándékosan nem kívánják gyarapítani, mert minden beköltöző többe kerül, mint amennyit fizet egy olcsó telekért Az élhető környezet feltétele az ideális népsűrűség, amit elértünk. Szóval ipart és újabb beköltözőket akarunk, vagy van akinek van jobb ötlete is?

Az ÉVE úgy gondolja, hogy számos jobb terv létezik, Kitaláljuk rovatunkban mindig meg kellett jelölnie a szerzőnek, hogy ötletét mely területre javasolja. Számos esetben a most szóbakerülő térség lett megjelölve, és egy esetben sem ipar vagy lakosságnövelő elképzeléssel.

Ne feledjük! A város jövője ilyen terveken dől el. Mindannyiunk érdeke a legjobb megoldás megtalálása.