Fürdőváros – Hajdúszoboszló

30 hektáron gyógyfürdő, strandfürdő, aquapark, uszoda. 18.310 szálláshely,1.650 működő vállalkozás, 2.371 egyéni vállalkozó, 250 millió forint idegenforgalmi adóbevétel, 500 millió forint egyéb helyi adóbevétel, 713 millió forint intézményi bevétel, 720 millió forint átengedett személyi jövedelemadó bevétel, egekbe szökő ingatlanárak, adósság nélküli önkormányzat.

Ez a mi álmunk Veresegyházra. A Kisrétre szerettük volna, de a GE turbinagyára lehetetlenné tette. Mivel a GE körüli ingatlanok jó része önkormányzati tulajdonban van, a város adóssága is jelentősen csökkenhetett volna azok eladásából.

Mondhatnák, hogy ilyet bárki tud álmodni, de honnan ezek a számok. Ezek az adatok Hajdúszoboszló honlapján láthatóak, amik cáfolják a mi Polgármesterünk kedvenc szavajárását, hogy a turizmus veszteséges, nem érdemes beruházni ilyen célból.

Polgármesterünk szereptévesztésben van, hiszen beruházónak tartja az Önkormányzatot, noha az hatóság, aminek meg kellene határoznia a kereteket, kijelölni a turizmus céljára szolgáló területeket. Eme célhoz kapcsolód

ó rendeleteket a lakossággal egyetértésben meg kell alkotni, és a programot megfelelően menedzselni. Ezután már csak várni kell a látogatókat és a bevételeket.

Mivel a Kisrét erre a célra már nem használható, a „veresegyházi zöld folyosó” lehet az alkalmas terület. Ez a tavakkal kezdődik, a Vásártéren áthalad, és a Sződ-Rákos patak mentén folytatódik Őrbottyán irányába.

A Kisrét hasznosíthatóságát sem felejtjük el, hiszen egy átgondolt túrizmuskoncepcióba szervesen beilleszthető volna, és egyszerre lehetne a turisták, valamint a helyi lakosok pihenéséhez, kikapcsolódásához alkalmas területté fejleszteni.

Mit mutatnak a számok 2010-ben:

Megnevezés Veresegyház Hajdúszoboszló
Gazdálkodás
Ipari terület

több, mint 50 hektár

jelentéktelen

Vízi létesítmények

jelentéktelen

több, mint 30 hektár

Utódok öröksége

több, mit 6,5 milliárd forint adósság

több, mint 2 milliárd forint pénzvagyon

Lakossági terhek
hulladékgazd. díj

25 ezer forint/év

15 ezer forint/év

víz, csatorna díj

730 forint/köbméter

370 forint/köbméter

Miért kell háztartásonként, évi 80-100.000 Ft-tal, többet fizetni a veresegyházi lakosoknak, a hajdúszoboszlóiaknál?Hol a pénz?