Iskolapélda az iskola példa

 

Szépen kirajzolódik az iskola probléma. Rossz településnövelési koncepció, elfelejtkezés a lehetséges pályázásról, és a hibák csak folytatódnak.

A Fabriczius József Általános Iskola emeletráépítési kényszerhelyzete volt az utolsó, ami hozzá lett csapva a költségvetéshez. Nem véletlen, hogy késik a beruházás. Az amatőr pénzügyi gazdálkodást mutatja, hogy a fedezet az illózórikus telekértékesítésből lett tervezve (ld. korábban amit a költségvetésről írtunk) Két probléma mutatkozik itt meg: rosszul állítják fel a preferenciákat, és álomvilágban élnek amikor pénzről van szó. A két hiba eredményei végül a lakosságon csattannak.

A képviselő-testület az építéshez szükséges forrást a 2008. évi költségvetési tartalékkeret terhére a 2008. évi többlet adóbevétel terhére, és a tervezettnél nagyobb ingatlan eladásból származó többlet árbevétel terhére biztosítja. 70/2008. (VI.24.) Kt. számú határozat

Az ingatlan megvásárlására a költségvetési tartalék és az ingatlanértékesítésből származó többletbevétel biztosít fedezetet. 82/2008. (VI.24.) Kt. számú határozat

Tegnapi és tegnapelőtti cikkeink megjelenése hatással van a város hivatalos honlapjára is. Rohamtempóban frissül pl. pályázati beszámoló. Háromból kettő. Nem is lenne rossz, ha a jelenlegi iskola bővítés is benne lenne a három pályázatban. De nincs. Takarózás persze van:

Veresegyház Város Önkormányzata minden olyan pályázati lehetőségen indult a múltban és a jövőben is indulni kíván, mely a város fejlődését, lakosainak megelégedését szolgálja.