Molotov-koktélt dobtak egy piliscsabai aktivista házára

Piliscsaba két szempontból is fontos nekünk. Egyrészt, mert agglomerációs térség, másrészt, mert néhány évvel korábban ott is hasonló küzdelmeket folytatott a civil társadalom, mint mi itt Veresegyházon a meggondolatlan iparosíással szemben. Ott is győzelemre vitték, de ott sem állt meg ezzel az élet. S ahogy a február 22-én kelt hír mutatja, egyáltalán nem kockázatmentes a közösségért való tevékenykedés.
Belicza Andrea elmondta, hogy a Béla király út egyik házánál történt az eset, ahol a tulajdonos kérésére kiérkező rendőrök reggel a falat összekormozva találták, mellette pedig üvegcserepek heverek. A tettesek kilétének felderítésére a budaörsi rendőrkapitányság emberei nyomoznak.

Deli Árpád, a Piliscsabáért Egyesület tagja az MTI megkeresésére elmondta, hogy reggel a házból kilépve találta meg a Molotov-koktélos támadásra utaló nyomokat. Nincs tudomása róla, hogy személyes ellensége lenne, ám tény, hogy az egyesület a Levegő Munkacsoporttal közösen a közelmúltban ügyészségi feljelentést tett egy természetkárosítási ügyben. Piliscsaba mellett ugyanis egy magántulajdonban lévő erdő kéthektáros területén engedély nélkül kivágták a fákat, ebben az ügyben eljárás is indult – hívta fel az esetre a figyelmet.

http://64.233.183.104/search?q=cache:rrt0MKj5QwMJ:hvg.hu/itthon/20080222_molotov.aspx+Piliscsaba+molotov+kokt%C3%A9l&hl=hu&ct=clnk&cd=2&gl=hu