Vasárnapi varázslat a Merlinben- The Magic Flute

HOPPart Társulat. Ajánljuk. NAGYON. Mindenkinek. 1-99 éves korig (ez nem a reklám helye).

Aki együtt szeretne eltölteni három, önfeledt órát, „lógázó” lábú óvodásokkal, kisiskolással, fiatal és kevésbé fiatal felnőttel, azoknak melegen ajánljuk a Merlin Színház Varázsfuvola előadását. Minden korosztály számára, aki akár ismeri, vagy nem, akár szereti, akár nem Mozart (vagy más) operáját, javasolt(sőt!) az előadás megtekintése. Ritkán találkozhatunk olyan előadással, ami ilyen friss levegőt árasztva, tele ötlettel, pozitívan befolyásolná az opera műfajjal szemben érzett általános véleményt. Látni a színen tündéreket, gonosz királynőt, sejtelmes varázslót, csetlő-botló szolgát, ahogy ezt Mozart is képzelte, minden a helyén van. A darabot néhány prózai betét, összekötő szöveg jellemzi, a többi zene.

 

 

További hírek, kritikák:

A hangzatos elnevezés a most végzős Ascher-Novák osztályt rejti, amely az agyoncsócsált Mozart-évadban is tud újdonsággal szolgálni. Elég néhány vashordó, egy mini-zenekar takaros hangszereléssel, kedves ruházatok lomtárból, bálás butikokból és indulhat a varázsos csoda! Megszólalnak az ismert áriák, ezer játékötlettel csacsognak az Éj királynőjének bájos hölgyei és máris a szerelmesek mennyei szépségű találkozásán ámulhatunk.

Az előadás a műkedvelő egyletek legnemesebb hagyományaihoz nyúl, a művet naiv rácsodálkozással szemléli, és ezért olyan friss és nyers erőkkel teljes zenei és színházi megszólalást ígér, mely minden generáció számára közérthetővé és élvezetessé teszi ezt az érzelmekben gazdag, csodálatos mesét és zenét.

egy német nyelvű Varázsfuvola előadás a NET-ről 🙂