Lakossági tájékoztató után

Tegnap este a tájékozatatón főként a Becton&Dickinson jelenlévő képviselőihez szóltunk. Az üzenetünk végső soron arról szólt, hogy -az előtérben elhelyezett makett ide, vagy oda- de tudomásul kell venniük, hogy a fecskendőgyár veresegyházi felépítése elúszott. Mindezt annak köszönhetik, hogy vakon bíztak polgármesterünk ígéreteiben és későn eszméltek, hogy a településen ma már nem csak olyan emberek élnek akik vakon elfogadják a polgármester eddigi játékszabályait.

 

 

A népszavazás és az azon megjelenő kérdés nemcsak a lakosság tudatos megtévesztésének eredménye, hanem ráadásul a képviselőket is semmibe vették. Tudomásul kell venniük a „sohamegnemépülő gyár” tulajdonosainak, hogy azzal, hogy részt vettek a Polgármester játékában, elfogadták az általa diktált szabályokat is. Ezzel pedig megpecsételték a jövőjüket Veresegyházon.

A projekt veresegyházi csődjét igenis el kell fogadniuk, le kell vonniuk a következtetéseket. Ha a Polgármesterünk állítása igaz a 30 településel kapcsolatban, akkor a Becton&Dickinson képviselőinek újra kell gondolniuk döntésüket, hogy valóban jól választottak-e a 30 lehetséges helyszín közül. Amennyiben valós ez a szám, akkor lehetősége van a gyárnak arra, hogy még egyszer átvizsgálja a többi 29 település adottságait. Magyarországon vannak olyan helyek, amelyek megfelelhetnek a gyár elvárásainak és nem jelenthetnek SEMMILYEN problémát az ott élők számára (pl. ipari park hiánya Veresegyházon).

Reméljük, hogy a gyár magyarországi és külföldi képviselője nem von le megsemmisítő következtetést hazánk gazdasági, politikai működésével kapcsolatban. Ez pontosan ugyanolyan rossz következtetés lenne, mint amikor elhitték polgármesterünknek, hogy a gyár helye megvan, és „minden rendben van”.

Azt gondoljuk, hogy van „egy hely” Magyarországon, ahol a meglévő paraméterekkel, a gyár letelepedhetne (pl. Hatvan!?)