Közhasznúsági jelentés – 2020

Frissítés: Hét magánszemély küldte be 2020-as adóbevallásának 1%-át, ami 67 e Ft-ot jelent – tájékoztatott minket a NAV.

2021 januárjában 396 e Ft volt a számlánkon. Évek óta tudjuk tartani a pénzügyi egyensúlyunkat, amit mostanában már az 1%-os befizetéseknek köszönhetünk. A tagsági 1100Ft-ot nem változtattuk megalakulásunk óta.

A pénztárunk vagyonának megugrását a Téglás Zoli által szervezett koncertig vezethetjük vissza. Addig kb 100 e Ft-os háttérrel bírtunk, amit leginkább a Takérköszevtkezet szívott le és a tagdíjak arra voltak elegendők, hogy ezt ellensúlyozzák. 3-4 évenként volt egy honlapösszeomlásunk, ilyenkor kb 100 e Ft-os költségekkel tudtuk feltámasztani, vagy átmenni egyik felülettípusról a másikra. Minden évben beszámolunk arról, hogy az előző évben milyen tevékenységet végeztünk.

Minden évben van kapcsolatunk a Gamesszal. Jelzünk szemétlerakást, ilyen 2020-ban is volt. (Korábban az égetéssel kapcsolatos kampányunnkban volt együttműködés. Emlékezetes baklövés volt az az önkori részéről.)

2020-ban az ÉVE vezetésével lett kifejlesztve a www.ikmedia.hu felület. Ma ezt oktatási célokra használjuk. Első tartalmai demokráciafejlesztők voltak és különösképp az ország önkormányzatainak jó gyakorlataira koncentráltunk, később a pandémia óta tartalmát tekintve pedig a Covid-19 -el kapcsolatos tudnivalók találhatók rajta. Az oldalt az ÉVE tartja fenn. A kifejlesztés kb 100 e Ft-ba került.  2021-re csak a tárhely költségeivel számolunk. Meghibásodás, javítani való rajta nincs, üzemeltetését, tartalommal való ellátását pedig társadalmi munkában ingyen végezzük.