Veresegyházon macskákat lőnek agyon

[email protected] Erre a címre küldhetők bejelentések kisállatok mérgezése, lelövése ügyében. A rendőrség kéri, hogy a levél küldői adják meg nevüket és elérhetőségeiket. Fontos lenne, hogy ezek a bejelentések megtörténjenek, és az elmúlt idők eseményeire senki ne legyintsen.

A Garabonciás utcában augusztus első napjaiban éles lőszerrel átlőttek egy fehér cicát. Az állatot állatorvosnál már valószínű mostanra elaltatták. A rendőrség tudomásunk szerint nyomoz a tettes után.

A hírt egyesületünk számára két külön forrásból is megerősítették, sőt, az is kiderült, hogy nem egyszeri esetről van szó, hogy valakinek/valakiknek beteges macskautálata van és nem válogat az eszközökben. Többféle módon tűnnek el és múlnak ki a környékbeli macskák.

Állatkínzásért ma már börtön jár, illegális fegyvertulajdonlás szintén büntetendő, város területén még vadászok is csak esetileg engedélyezve használhatnak éles lőszert, ami tehát történt példátlan és rendkívül aggasztó.

Hogy a rendőrség milyen stratégia szerint nyomoz, hogy fiatal randalírozók után kutat-e, akik elcsórják szüleik engedéllyel tartott fegyverét (ez esetben végig kéne látogatni azt a néhány embert, akinek van Veresegyházon fegyvertartási engedélye), vagy a fenti gondolatmenet alapján idősebb, fegyvertartással nem rendelkező, de köztudomásúan macskákat utáló embert keres, nem tudjuk.

Mi minden esetre kérjük a lakosság segítségét, bárki, aki nyomra vezetheti a rendőrséget, tegye meg, s nem csak ha állatszerető, hanem ha amiatt aggódik, hogy holnap fegyveres rablással  ő lesz kipécéve, vagy az a bolt, ahová járni szokott.