Gémesi és Pásztor és az illegális hulladéklerakás

Gémesi – Gödöllő polgármestere – személyesen is küzd az illegális szemétlerakókkal szemben, számolt be róla az index és az RTL. Lássuk röviden, hogy megy ez Veresegyházon. Miközben a Gamesz minden bejelentésre azonnal tisztességesen mozdul, s a képviselő-testület hol jobb, hol rosszabb szabályozást vezet be – most épp fizetni kell a Gamesz udvarára vitt hulladékért, s ennél már voltak jobb megoldások is -, addig a legproblémásabb ember maga Pásztor Béla.

No, nem arra gondolunk, hogy nem mutat példát, mikor egy eldobott zacskót lát az úton, de bárcsak azt otthagyná és helyette nem csinálná azt, amit oly sokszor megenged magának. Hosszú levelezési bizonyítékokat őrzünk, melyet a környezetvédelmi hatósággal folytattunk. Ebben a történetben épp maga Pásztor Béla ismerte el, hogy ő adott megbízást, hogy a metróépítésből származó inert hulladékot a határban, a Kisréten helyezzék el. A vállalkozónak így nem kellett elvinnie a szeméttelepig, amit pedig neki Demszky kifizetett. Mindenki jól járt. A vállalkozó később, az így szerzett nyereségét – vagy annak egy részét – v.színű ledolgozta más földmunkáknál. (Találunk ugyanis komoly földmunkákat, melynél nincs pénzmozgás, tehát „ajándékként” végzett.) A városvezetőnk zsenialitása abban nyilvánul meg, hogy kikerülve a törvényeket mindenki jól jár, kivéve persze a természetet.

A legutóbbi nagy port kavart esetben pedig kiderült, hogy ő maga gyújtatta fel azt a hulladékot, amelyet a GE-től vett át. A GE nyilván nem tűzrakási céllal adta ezt, s nem is tudjuk, hogy azóta mer-e bármit adni, köztük értékes faanyagot. Ebben az esetben a gödöllői tűzoltósággal vettük fel a kapcsolatot, akik megírták, hogy a tűzveszélyességet vizsgálták csak a tűzrakásnál, annak megfelelő volta miatt pedig azt engedélyezték. Arra a kérdésre, hogy vizsgálták-e azt is, hogy mérgező anyagot égettek-e, a válasz az volt, hogy nem. Azt nem gondolták feladatuknak ellenőrizni.

Márpedig mérgező anyagot égettek. Pásztor Béla első kommunikációja az volt, hogy egy időben a város égető tevékenységével más lakosok is égettek, s a fekete várost beborító füstöt ők okozták. Szánalmas hazugság volt, s hamarosan előkerültek lakossági felvételek, no meg az égetési maradékok is bizonyították a bűncselekményt.

Nagyjából-egészéből ennyi a különbség Gémesi és Pásztor között. Az egyik egy színész, a másik meg nem. Mindkét stratégia sikeres, amit a hosszútávú pozíciójukban eltöltött időszak bizonyítja.

A fent látható kép nem illusztráció. Azt az évekkel korábbi akciónkat mutatja, amikor néhány példányát Pásztor Béla által illegálisan lerakott inert hulladéknak egyesületünk a polgármesteri hivatal elé vitte. Ez jött a metróépítésből.

Gémesi minapi történetét itt olvashatják: https://index.hu/belfold/2018/09/04/meglokdostek_veressel_fenyegettek_godollo_polgarmesteret/