Új stratégia készül – csak hogy kiszúrják vele a szemed

Zsuzsanna Tószegi
Június 29., 19:32
E M L É K E Z T E T Ő
Művelődési ház 2018. 06.27.- az önkormányzat megvette az Őrbottyán-Veresegyház határánál a területet, hogy erdősávot telepítsen, amely az uralkodó szelet megfogja
– a belső terület a gázvezeték része
– Ligetek-parcellázás: a Csomádi út bal oldalán mezőgazdasági-ipari fejlesztés lenne, a vasúton túli terület pedig idegenforgalmi célokat szolgálna. Medvefarm + az Álomhegyi tó, amely sportolási, kirándulási, rekreációs célokat szolgál majd
– Mindezen területek az M2-M3-assal összekötő út mellett, hogy mindenki kényelmesen elérje a célját
– A majdani elkerülő útra a tervek szerint a mostani paradicsomháznál lévő termálkútnál lehet rácsatlakozni
– Az idősek otthona mögötti területet egy erdősávval kell lezárni, úgy lehet lakóterületté nyilvánítani, amelyre önálló forgalom nem terhelődik. Ennek a térségnek a beépítése kb. 10-15 év alatt menne végbe, a város szeretné az ide vágyóknak ezzel a lehetőséget biztosítani.

Mitől kedves egy város az ott lakóknak?
– jó az úthálózat
– van iskola
– a kereskedelem is megfelelő

Tesco továbbra sem lesz, mert annak a környezete rontaná a jelenlegi életminőséget. A lakosoknak általában van autójuk, Gödöllőn, illetve Vácon van Tesco, el lehet menni oda vásárolni.

Arra kell törekedni, hogy jó legyen az életminőség, ne bezárt lombikváros legyünk.

– Két dokumentumban is 18 ezer lakossal számolnak, de a stratégiai dokumentum számai nem ugyanaz, mint a mostani tervezetben szereplő. A kérdés, hogy van-e erre stratégia?
P.m.: Készül

– a jelenlegi alsó rész besorolása szerint társasházi zóna alakítható ki a hozzátartozó autómennyiséggel, de nem akarnak magas házakat a területre, valamint lesz családi házas rész is.

Az Ingatlan.com-on már hirdetik a telkeket, amelyek szeptembertől vásárolhatók, ez ellentétes a jelenlegi stratégiával
P.m: meg fogják nézni, tudomása szerint nem hirdetik a telkeket.

A szennyvíztisztító már jelenleg is max. határon működik, ennél többet nem bír el, bővíteni kell, valamint az elkerülő utat – melyre nagy szükség van – meg kell építeni, ez is kb. 10 év még, hogy meglegyen.
P.m: az országgyűlési képviselőnkkel is folynak tárgyalások, hogy az elkerülő út tervezése, kivitelezése a következő 2-3 év múlva megvalósuljon, és valóban, a szennyvíztisztító bővítésével is számolni kell. Minden intézményben úgy kell gondolkodni, hogy bővíteni lehessen, most pl. az egészségügyi intézményt, a Praxisházat, valamint a bölcsődét. Az óvodai férőhelyek egyelőre elégségesek, viszont felújításra várnak, illetve építeni kell még egy 24 tantermes általános iskolát, amelyet a Budapesti útra terveznek. Településvezetőként rálátása van a szükséges fejlesztésekre.
Mikor lesz parcellázás, besorolás módosítás?
P.m: garanciát, esküt semmire nem lehet adni, hiszen változhat a helyzet, ezért később bármikor, bárkivel szívesen találkozik az akkori helyzet megbeszélésére, de garancia előre nincs.

Létszámstopot kellene hirdetni, szavazni kellene, ki van emellett a képviselők közül, ez alapot adhat arra, hogy jövőre felelősen tudjanak a lakók szavazni, hiszen a bővítéssel már csökkenni fognak a házak értékei.
P.m: nem érti a felvetést, de azt bizton állíthatja, hogy Veresen nem csökkenek az ingatlanárak. Az élet nem statikus, hanem változó valóság, mindenki azért költözött ide, mert tetszett a város, megszerették.

Revetekben szintén társasházi építkezéseket ígértek be, amelyről – érdeklődésre – először nem akart az önkormányzat tudni, majd mégis, amikor szembesítették vele, hogy valaki csak aláírta. Egyre többször tettenérhető, hogy kommunikációs zavar van. Jó lenne, ha nyugodt, csendes, kisvárosi település maradna Veresegyház.
P.m: azért kell társasházaknak is lenni, mert van, aki nem akar családi házban lakni.

A Tavirózsa egyesület nem ért egyet a hektikus megoldásokkal, amely mindig a város pénzügyi helyzetéhez képest „fejlődik”, ezért megpróbálja az egyesület az általános fejlesztési koncepcióban foglaltakat kikényszeríteni.
P.m: nem először nem értenek egyet, ütközik a vélemény, de mindenhez pénzt kell csinálni. Víziókat fel lehet állítani, de hol, miből valósul meg? Az adó jelenleg 28 ezer, miközben a fenntartáshoz 120 ezer kellene.