ÉVE nyílt levél a civilekre vonaktozó T/14967 törvényjavaslathoz

tuzson

Tisztelt Tuzson Bence képviselő úr!

Egyesületünk arra kéri, hogy a civil szervezetek érdekében fejtse ki képviselői mandátumának megfelelő véleményét, melyben mi az alábbiakat javasoljuk.  (Apropó a T/14967 törvényjavaslat.) Vagy Péterfalvi Attila elképzelését támogassa, melyben minden civil szervezet feltünteti azt a pénzforrást, ahonnan befolyásolás történhet, vagy pedig senkinek se kelljen ezt feltüntetni. Egyes szervezetek stigmatizációja ugyanis azt eredményezi, hogy irányukban megindulhat a társadalomban a gyűlölködés. (Ha a lobbizás miatt aggódik, egyéni indítványként nyújtson be egy lobbitörvényt!)

A mi egyesületünk nem pályázik semmilyen pénzre, ellenben gyűjtöttünk adományt tevékenységünkre például rockkoncerten. Pénzügyeink átláthatóak, a törvényeknek megfelelően. Képviseltük azt is, hogy bármilyen finanszírozás előnyeit élvező és nem élvező szervezetek közösen alakítsák ki javaslataikat. A Civil Világ projektben aktív szerepet vállaltunk.

Sokféle próbálkozásunkat szeretnénk megkedveltetni Önnel is, hiszen itt vagyunk az Ön választókerületében. Megbélyegzés és stigmatizáció témában viszont ránk nem számíthat.