Hangos a sajtó a Szeviép-től

A SZEVIÉP egy szegedi “sikeres” vállalkozás volt, mely gyanús körülmények közt csődbe ment. Most épp mint a sarat dobálja az MSZP és a FIDESZ egymásra. (Ld. alul a forrásainkat.) Minket nem ez a szál érdekel, hanem a Veresegyházzal történt érintkezése.

Emlékezetes, hogy a tórehabilitációra – iszapkotrás -, kötött a céggel városunk szerződést. (Az előkészületekről 2009-ben itt írtunk.) Már eleve technikailag tisztességtelenül álltak hozzá, s ha jól emlékszünk Pásztor Béla azért szállíttatta fel a Malomtótól a Pamut tó fölé az iszapot, hogy a Malomtó strandidénye ne maradjon ki. Ám ez környezetvédelmi szempontból durva hiba volt, mert így a vízrendszer tetején történt a szikkasztás, s így a méreganyag – nehéz fémektől a fekáliáig – visszamosódott az élővízbe. A pályázat még korrekt volt, de aztán a kivitelezést ilyen kreatívan kezdték el. Pásztor Béla környezetvédelmi “szaktudása” kiverték nálunk a biztosítékot. Mindennek a tetejébe a SZEVIÉP pont ekkor tönkre is ment. Nem tudjuk mennyi pénzzel károsította meg az Eu-t és a várost, de tény, hogy aztán egy másik vállalkozó hosszú csúszással, de befejezte. Addig is legalább jól kiszikkadt az az iszap.

Forrás: http://szegedma.hu/cimke/szeviep  vagy: http://pestibulvar.hu/2017/04/01/lebuktattak-a-fideszes-penztalicskat-nyilvanosak-a-kozpenznyelo-bajos-ugyei/