Ferencváros médiája rosszabb a veresinél

Nem állítjuk, hogy a Veresi Krónika tökéletes volna, nálunk sem törekszik a lap a legkisebb objektivitásra, nem teszi fel a legalapvetőbb kérdéseket – pl. hogy ígérhetnek egy éven belül gimnáziumot, ha láthatóan se fedezet, se közbeszerzés, csak egy kereszt egy kis telek helyén -, de az a fajta folyamatos gerinctelen hízelgés, amit Ferencváros vezetői élveznek a helyi lap részéről, az talán nincs nálunk. A legutóbbi Veresi Krónikában – ami egy magazinjellegű sok képet tartalmazó újság – egyetlen Pásztor Béla kép sincs.

Emiatt egyetlen lakos sem verte az asztalt, hogy ez felháborító, mármint, hogy miért nincs a lapban a polgármester. És ez nem azért van, mert a Ferencvárosban ne volna elég más esemény, vagy mert a mi polgármesterünk ne volna ott mindenütt, és ne lehetne lencsevégre kapni. És hogy nincs felháborodás az azt is mutatja, hogy az olvasók sokszor azt tartják természetesnek, amit kapnak. Ha polgármesterrel telerakott albumot, akkor azt gondolják, hogy az jár neki, ha meg a nélkülit, akkor meg azt, hogy az a természetes, ha nem propaganda lap a helyi lap.  Mutatja ez a szerkesztői felelősséget. Mert nem arról van szó, hogy az újságírók ne nevelnék – akár a képválogatással is – demokráciára az embereket, hogy mindig csak azt csinálnák, amit az olvasó akar. NEM. Az újságíró igen is ért valamihez. Kell lennie ízlésének, arányérzékének, és kíváncsiságának.

S most ezen az ünnepnapon, hogy így leköröztük a Ferencvárost, hadd ne vegyünk ki idézeteket a mi lapjaink állandó íróitól, melyek cáfolnák a fenti tényeket. Térjünk még vissza a Ferencvároshoz. Ha elolvassák a cikket, látni fogják, hogy itt egy valakinek a teljesítményéről van szó. Egy óvodapedagóguséról, aki szervezett. Azt nem tudjuk meg honnan vannak az ajándékok, kép nem Ági néniről van.

Nem tudom, önök ismerik azt a jelenséget, hogy mindenki kap elismerést csak az nem, aki tényleg megérdemelné. Ilyennel biztos nem találkoztak.

Forrás: http://www.ferencvaros.hu/index0.php?name=hir_160929_NyuldombOvisSport