2017 szeptemberére beindul Veresegyház gimnáziuma?

katgimitabla

Veresegyház Fő út 119. – itt jövőre iskola nyílik?

Többszöri nekifutás és kifulladás után, valamint rendkívül erős társadalmi nyomás hatására megszületett az újabb ígéret. Az igazgatói feladatokra kinevezett, és a tanári kar összeverbuválás feladatát megkapó Prehodáné Nagy Éva (ld. képünk) biztos is az indulásba. (Szerintünk itt csak az ima segíthet.) Az ő neve ugyan garancia is arra, hogy ha lesz pénz paripa és fegyver, és persze épület, akkor lesz egy kiváló iskola is.

prehodane

Pásztor Béla azért is dönthetett úgy, hogy a katolikus egyházzal közösen vág bele ebbe a projektbe, mert ez valamelyest könnyít is a város terhein. Hogy miképp képzelik a finanszírozását az épület megépítésének, volt-e közbeszerzés az építtetőre, van-e már ezekben előrelépés azt még meg kell érdeklődnünk, mert sem a Veresi Krónika, sem pedig a pestpilis.hu erről információt közölni nem tudott.

Ha nincsenek előrehaladott állapotban az engedélyeztetési és a közbeszerzési pályázatok, akkor nem biztos, hogy már örülhetnek a diákok a szeptemberi kezdésnek.  További kérdésünk az is, hogy ezen a kis házhelyen hogy fér el egy iskola?

katgimitelek

A kereszt gyakorlatilag kitölti a telket. Hol lesz az iskola?

(A képek saját készítésűek)

Forrás az optimista beharangozásról: http://pestpilis.hu/helyi/2016/09/felepul-veresegyhaz-elso-kozepiskolaja