Zsolt Péter elemez – Merkel pontjait elfogadták

Elég sokáig kellett várni rá, de megvan. Ettől kezdve ez az “alkotmányuk”, erre fűzik majd fel a törvényeket. A 7-es pontra azt lehet mondani, hogy végre. A mecsetekben uszítókat meg az Iszlám Állam toborzóit üldözni fogják, nem csak megfigyelni. Ez egyébként a liberális szólásszabadság erős korlátozása is, de ez egy adekvát válasz, csoda, hogy ilyen soká várni kellett rá.

A 8-as pont is logikus, növeli a kockázatát a radikalizálódásnak, mert nincs aztán visszaút. Kérdés, hogy ez visszatartó erő-e ténylegesen. Viszont már ma a legjobb térítők azok, akik csalódtak az Iszlám Államban, visszajöttek, és hitelesen képviselik a gyűlölet-ellenességet. Őket elveszítjük.

S végül a 13-as pont – és a többi ami a rasszizmusról szól – nagyon fontos, ez azt tartalmazza, hogy nem lehetünk ellenségesek a menekültekkel. Ez egyébként egy racionális megfontolás is, nem csak etikai. Ha ellenségesek vagyunk ugyanis, akkor lehetetlenné tesszük az integrációt, márpedig akik itt vannak, azokat vagy mind elzavarjuk, vagy már integrálnunk kell, másképp mi magunk termeljük újra a problémát. (Integrálódni egy ellenséges közegbe nem lehet.)

Az sajnos nem igaz – pedig a szöveg ezt állítja -, hogy ugyan úgy folytatjuk mint eddig. Nem csak a multikultinak van vége, de a szólásszabadság határai is szűkülnek.

Forrás: http://index.hu/belfold/2015/12/15/nemetorszag_cdu_angela_merkel_menekultvalsag_menekultek_integracio/