Nagybányán börtönből lett valaki polgármester

A hír mindenesetre érdekes és alig hihető. De tegyük fel, hogy igaz. És tegyük a szívünkre a kezünk: vajon Veresegyház lakosai nem szavazták meg döntő fölénnyel 2010-ben Pásztor Bélát mikor ő épp azért küzdött, hogy elkerülje a börtönt?

Szórólapokat osztogatott, hogy politikai ellenfelei alattomos módon akarják lejáratni, és ezért a rabosítás meg a bíróság elé idézés, és álljanak ki mellette a polgárok. És mi kiálltunk mellette, jóllehet egy teljesen egyértelmű esetről volt szó.

Irreális magas kötbérszerződést kötött a testület tudta nélkül Somody Imrével, majd nem tartotta be a szerződésben vállaltakat, Somody pedig benyújtotta az évek során felhalmozott kötbértartozásról a számlát, melyet ki is kellett fizetnie.

De ez a bíróság szerint ez nem volt hűtlen kezelés, mert más tranzakciókban a város jó áron megszerezte Somodytól a Missziót, amivel aztán így kiegyenlítette a korábban botor módon kifizetett pénzt. (Persze aztán jött az államosítás, és ha a pert ma tárgyalnák mégiscsak negatív volna ez a szaldó, de akkor jól hangzott védekezésként a bíróságon.)

Mindezt Pásztor Béla akkor tette, amikor ereje teljében volt, s egyesületünk már ekkor jelezte, hogy ezzel az emberrel valami nagyon nem stimmel.

Mára, mikor a korrupció ellep minket Pásztor hűtlen kezelése, mely a bíróság szerint nem hűtlen kezelés alig oszt vagy szoroz. Ha börtönből kéne kihozni és megszavazni polgármesternek akkor se találnánk nála jobbat, mert Veresegyházon nincs egyetlen ember sem aki okosabb és tisztességesebb lenne nála.

Úgy hogy ne csodálkozzunk azon, és ne nézzük le magas lóról Nagybányát, mert nincs mire büszkének lennünk.

Forrás: http://www.vhegy.com/2016/07/feleskudott-rabruhas-polgarmester.html