Mézesvölgy Alközpont 0.4 és 20 kV-os hálózatkiváltások

 

Ahogy a tárgy meghatározásából is kitűnik, e projektben hálózatkiváltásról beszélnek, de csak a bontásról adtak tájékoztatást, hogy mivel, és hogyan váltják ki, arról nem. Annyi tudható, hogy vezetékelbontáshoz kérik az adott terület lakóinak hozzájárulását, és a munkálatokat a Juko Építőipari szolgálatató Kft. végzi. Annak érdekében, hogy a tájékoztatás teljessé váljon az alábbi kérdésre kérünk válaszokat az önkormányzattól:

 

  1. Bontási és építési ütemterv van-e már, és ha igen mik a tervek?
  2. Mi alapján lett kiválasztva az adott cég?
  3. Milyen költségekkel jár ez a város részéről?
  4. Terheli-e a lakosokat valamilyen költség?
  5. Mi indokolja ezen munkák elvégzését, hogy illeszkedik ez a városfejlesztésbe?
  6. Milyen feladatokkal jár ez az ott lakók számára? (A tájékoztatóban csak az oszlopok felszedését közlik, de hogy a kertekbe lefektetnek-e kábeleket arról a lakók semmit sem tudnak.)
  7. Végezetül mivel egyesületünk részese a területfejlesztési egyeztetéseknek, kérjük tájékoztassanak minket a közterületeken tervezett munkálatokról, azok tervdokumentációját, térképeit és időtervét kérjük. (Térképet a helyi lakosok csak az elbontandó oszlopokról kaptak, miközben lényegesebb szempont, hogy mit terveznek helyette. Az információhiányos helyzet aggodalmakat szül.) Mivel egyesületünk alapító okiratában szerepel a természetvédelem, különösképp érdekel minket az, hogy a fejlesztés során miként óvják majd a tó körüli élővilágot, gondolunk itt az esetleges kábelfektetés pontos útvonalára.