Moldvay Miklós ingatlanügyi referens – Minek nevezzük?

Moldvay Miklóstól legutóbb azt kértük, hogy kérjen bocsánatot, vagy igazolja az állítását. Azzal rágalmazta az egyesületet, hogy pénzelték, és azért tudott olyan ütőképes lenni a BD ellenes harcában.   Ezt egyébként bóknak vesszük, mert pénz nélkül voltunk olyan jók.

Ld. bővebben miért is szólítottuk fel bocsánatkérésre: https://elniveresen.hu/moldvay-miklos-hamis-tenyeket-terjeszt/

Viszont Moldvay Miklósnak azóta se sikerült tisztáznia állításait, nem keresett meg közülünk senkit, nem kért plusz információt, és a Veresegyháziak Veresegyházért zárt csoportból törölték is védekezéseink. Állításai tájékozatlanságon és rosszhiszeműségen alapultak. Az ÉVE csoportját „csak páran olvassák”- írta és gusztustalannak minősítette mesterkedéseink. Szíve joga a minősítés, de akkor mit mondjunk mi rá?

Elnézést ugyanis 2015 decembere óta nem kért, állításait pedig nem bizonyította.

Újabb, mostani viselkedése szintén szerintünk hagy kívánni valót maga után. A Veresegyháziak Veresegyházért csoportban azért kampányol, ha jól tudjuk, hogy az ÉVE facebokkról – ami pedig nyitott – lépjenek le a tagjaink. Mi nem kampányolunk azért, hogy az ő kedvenc csoportja fogyjon el, szerintünk ott értékes emberek gyűltek össze, nem különben nálunk, sőt szerintünk a legjobb, ha valaki mindkét helyen érdeklődik. De szíve joga az ilyen kampány. Csak igazolja az állításait. Ha nem teszi a mostaniak esetében sem, hogyan minősítsük?

Azt állítja, hogy a Veresegyháziak Veresegyházért facebook csoportban mi tehetünk arról, hogy Szabó Edina, a csoportjuk megalapítója és adminja visszavonult. Csakhogy a vita jól behatárolható személyek közt zajlott, miért nem kérdezi meg őket, hogy kicsodák ők valójában? – Ennyi elég volna szerintünk, hiszen amennyire mi ismerjük a részleteket az általuk „pszichomókusnak” nevezett illető nem Zsolt Péter. Zsolt Péter nem vett részt abban a diskurzusban, melynek végeredménye Szabó Edina admin szerepből való kivonulása lett. Zsolt Pétert alighanem csak mérsékelten érdekli, hogy egy admin mit tesz egy másik helyen, az viszont már igen, hogy mivel rágalmazzák őt magát. Minek minősítsük Moldvay Miklós viselkedését?

Bár viccesen kezeljük a témát, de valójában nem az. A Veresegyháziak Veresegyházért facebook csoportban ugyanis Moldvaynak sikerült annyira feltüzelni néhány embert, hogy van aki gonosznak, hülyének, tolvajnak, és ki tudja még minek nevezik az ÉVE szimpatizánsait. Ezzel szemben az a helyzet, hogy ide bemásolhatnánk minden Moldvay által feltüzelt hozzászóló levelét, mert ami a facebookra felkerül az nem magánügy, így azért is vállalni kell a felelősséget. (Nem soroljuk fel ezeket a személyeket, mert bőven megelégednénk azzal, ha Moldvay visszafogná magát.)

Moldvay Miklós tudomásunk szerint Veresegyház város ingatlangazdálkodási főmunkatársa. Ilyen minőségében van rálátása a város által pénzelt és vásárolt ingatlanokra, építkezésekre. Az ÉVE nem rég beadott az önkormányzatnak egy kérést (ld. itt), mely a város egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb beruházó vállalkozójára vonatkozik.

Moldvay Miklós, ha itt törvénytelenségeket tapasztalt, kötelessége volna feljelentést tenni, de nyilván semmilyen törvénytelenség nincs a háttérben, így bizalommal várhatjuk, hogy tájékoztatni fogja a nyilvánosságot az itt zajló szerződések tartalmáról. Az önkormányzatnak ezeket a közérdekű adatokat kötelessége kiadni.

Mit gondolnak Önök, az önkormányzat ingatlanügyi referense segíteni fog abban, nekünk civil állampolgároknak, hogy ezekhez a papírokhoz perek nélkül is hozzájuthassunk?

Különösen az után jogos ez a kérdés, hogy az Élni Veresegyházon Egyesülettel szemben folyamatosan rágalmaz, elnökét igyekszik lejáratni, tevékenységünket tisztességtelennek nevezi, ő maga pedig be van csatornázva a helyi hatalomba. Önök szerint minek nevezzük Moldvay Miklóst?