Elkerülő (?) út

A piros vonal mutatja, hogy Pásztor Béla hová építené azt az utat, ami a szadaiaknak nem kell – értsd a szadai polgármester sem támogatja, de ha Veres megépíti és kifizeti, hát legyen.

Nyilván megmozdulnak majd a zöldek, mert az új útvonal a Pamut tó mögötti fenyves kivágásával jár.

A mi kérdésünk, hogy vajon miért? Egy tippünk van rá. Pásztor szeretne kedvezni a nagyvállalatoknak. Láttunk már tőle ilyet, mikor Veresegyház költségén elvezette a GE-hez a termálvizet, hogy azzal fűtsenek, mert az nekik olcsóbb lesz. A GE egy fillért nem tett bele, de ha már a kapujához hozták, hát elfogadta.

A veresi nagy cégek egy fillért nem ajánlottak még fel erre az útra, de nyilván minden méternek, amelyet egy kicsivel is könnyebben tehetnek meg, azt megköszönik.

A baj az, hogy Pásztor Béla képtelen előnyöket és hátrányokat mérlegelni. A hátrányokba nem tartoznak bele a közösség eladósításából származó költségek, és nem tartozik bele a természetvédelem. Neki minden szép ami épített környezet – pláne, ha termelés is megy benne -, és semmi sem érték, amiért az itt lakók szeretnek itt lakni.

Szerintünk ilyen az Ön polgármestere. Ha mégis tévednénk, kérjük mondják meg minek akarja ezt az utat megépíttetni, és az egyébként is súlyos adósságba vitt településünk tovább terhelni?

Végül itt nézheti meg a tájékoztató fórumot: https://www.youtube.com/watch?v=mVPeLpq1zDs&spfreload=10

16 perc, mindent megtudhat belőle, ami az út építése mellett szóló érvként a két polgármester felsorolt. Talán nem veszik tiszteletlenségnek, hogy amikor Pásztor Béla a végén az amerikai professzortörténetét kezdte el mesélni  (akit ő körbevezetett), a felvételt már nem folytatjuk. (Az se semmi, ahogy lenyomja a másik polgármestert, hogy nem számítanak az ő érvei, majd megint egy anekdotát mond. Az benne maradt.)