Tisztelt Cserháti Ferenc Alpolgármester Úr!

Nyíltan írjunk levelünket, mert a téma Veresegyház tiszta levegőjéről szól, és így mindannyiunkat érint. Támogatjuk a szociális (!) alapon történő tüzelőanyagosztást, és nem értjük annak leállítását. Tudomásunk szerint átmenetileg szüneteltetik – épp az Ön utasítására – ezt a szolgáltatást. Mint az köztudott arról a faanyagról van szó, melyet a GE ad a városnak. Ez egy olyan hulladék, melynek újrahasznosítása törvényileg lehetséges.

Csatoljuk Önnek a jogszabályi hátteret, melyet bizonyára az önkormányzat dolgozói és képviselői is ugyan úgy ismernek, mint mi. Ez a hulladékgazdálkodási törvény jogi tanácsadóink szerint lényegileg azt a feltételt szabja, hogy a hulladék előállítóját nyilatkoztatni kell arról, hogy az anyag nem tartalmaz olyasmit, ami mérgező volna. Mivel ennek információival csak a GE rendelkezik, és mivel tőle származik a hulladék, melyről most beszélünk, ezért a városnak birtokolnia kell ezt a nyilatkozatot. (2012 évi CLXXXV. Törvény)

Nem feltételezzük, hogy akár a GE, akár a városvezetés mérgező anyagok égetésére biztatná a veresi polgárokat, valamint azt sem, hogy nem követik a törvényes utat, ezért a lakosság megnyugtatása érdekében kérjük a GE nyilatkozatát. Ezt a nyilatkozatot szeretnénk nyilvánossá tenni.

Ha nem rendelkeznek ilyennel csak helyeselni tudjuk, hogy leállították az osztást. Ez esetben kérjük térjenek vissza a törvényes útra.

 

Tisztelettel:

Dr. Zsolt Péter

Élni Veresegyházon Egyesület

Elnök