2015 végén a csődtől a bankok jóindulata mentette meg Veresegyházt

Komoly mellébeszélést nézhet meg ezen a másfélperces videón. A lényeg azonban, hogy Veresegyház törvénytelen állapotba került, mert a likvidhiteleit az év végén nem tudta visszafizetni. A törvénytelenség azonban sosem idegesítette a városvezetőt – más korrekt polgármester nem volna ilyen cinikus.

Volt azonban ennél egy komolyabb probléma is. Nem véletlen kellett összehívni az év utolsó napjai előtt egy rendkívüli testületit. A bankok felé vállalt kötelességeink se tudta teljesíteni Veresegyház. Korábban az ilyen helyzetekben Pásztor Béla felvett kölcsönt egy másik banktól, hogy ki tudja fizetne az egyiket. Vagy időben átütemezte a fizetést az adott bankkal, előre látva, hogy nem tud majd teljesíteni. Ezúttal azonban csak nem fizettünk, és vártuk, hogy mi lesz.

Vagyis csődhelyzetbe kerültünk. A csődeljárás azonnal elindult volna, ha a bank azt kezdeményezi. A videón azt hallhatják Pásztor Bélától, hogy azért nincs gond, mert a banknak eszébe sem jut ilyet kezdeményezni.

December 31-i évzáró beszédében (Ld. a beszámolónk itt) azért azt hallhattuk az örökös városatyától, hogy a kasszában lévő 700 milliót mind elvitte a bank, úgyhogy azért óva intenénk mindenkit attól – különösen a képviselőket -, hogy azt gondolják a bankok jótékonysági intézmények. A csődeljárást bármikor megindíthatják. A jóindulatuktól függünk.

videó: https://www.youtube.com/watch?v=XVyHiP6_vqY&feature=youtu.be