„Mi a titka a jól működő városnak?”

A Hír Tv a fenti kérdést akarta körbejárni a Pásztor Bélával készült interjúban. A kérdés a Fábri-show egy rovatára emlékeztet minket, igyekezzünk tehát így is megválaszolni.

1. Azt, hogy egy város jól működik onnan tudhatod, hogy 50 éve nem sikerült egyetlen ötletét megvalósítani anélkül, hogy annak élén ne a városvezető állna.

2. A második, amiből tudhatod, hogy ez egy jól működő város: Minden probléma, amit saját maguknak generáltak benne fölöslegesen, hősiesen meg is oldottak aztán kölcsönökből.

3. Mi a titka a jól működő városnak? – Az, hogy a képviselő-testületben elvétve lehet találni gondolkodó embereket, mindenki vagy cinikus és haszonleső, vagy gyáva, vagy agyilag olyan sötét, mint a néger csávó szájában a negró.

4. A negyedik, amiből tudható, hogy ez egy igen jól működő város nem más, mint hogy az ott rég óta lakók elfogytak mint a gyertya, az új lakók pedig maximálisan hallgatnak a régóta ott lakókra.

5. És végül az ötödik, amiből biztosan tudhatod, hogy ez egy jól működő város, hogy minden közbeszerzést, minden építést, tervezést és beruházást mindig ugyan azok a jól bevált emberek nyernek meg.

6. S most már tényleg utoljára, hatodikként onnan tudhatod, hogy ez egy jól működő város, hogy igen szűk körben egymásnak osztogatják benne a kitüntetéseket. A legnagyobb erény a lojalitás.

Forrás: http://hirtv.hu/reggelijarat/25-eves-onkormanyzati-rendszer-1309778