Mázlija van Veresnek, hogy kihátrált a mobiltorony telepítésből is…

Emlékeznek még a Veresegyház mobiltorony telepítés kísérletre? Ld. itt. A lakókra rá akarta Pásztor Béla kényszeríteni a szolgáltató javaslata szerint, de épp úgy jártak, mint annó a Becton Dickinson esetében. (A BD sztori leírását megtalálja a felső fekete sáv egy fülecskéjében.)

Pásztor Béla a mobil-ügyben is sok mindennel kísérletezett, ami erkölcstelen. Ilyen volt például az a lakossági fórum (Ld. itt.), melynek elején azt ígérte, hogy az egybegyűltek a végén majd szavazhatnak. A technika az volt, hogy a lekötelezettjei és megfélemlítettjei a balsarokban végig ott maradnak, ő meg addig húzza a „megbeszélést”, amíg elszivárognak a tiltakozók, köztük olyan családanyák, akiknek otthon a helyük, és olyan férfiak, akik egy idő után beleunnak ugyanazt hallgatni.

De a stratégia nem jött be!

Aztán jó politikai érzékkel ezúttal kihátrált, és nem várta meg, mint a BD esetében, hogy a szolgáltató döntsön. Jól tette, mert ha mégis megépül a mobiltorony, mostanra az ott lakók tetemes kártérítésre tarthatnának igényt.

Persze Pásztor Bélát ezúttal sem az anyagiak sújtanák, hiszen annak ellenére, hogy ő döntött volna, a kártérítést nem ő, hanem a település fizetné. Viszont nem érvelhetne azzal, hogy az ingatlanok értéke nem csökkenne a mobiltorony miatt.

Márpedig a vitákban ezzel érvelt. Pl. az ő háza közelében is van ilyen, bla-bla-bla.

Forrás: http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/fel_a_mobiltornyok_sugarzasatol_karteritesert_is_perelhet.599150.html