Jegyző úr válasza – 58 fát kell ültetni a kivágottak helyébe

A szakvéleményért a település 300.000 Ft+Áfa fizetett. (Jelezzük, ezért az összegért le lehetett volna vágni a veszélyes ágakat, mert szerintünk az egész akciót az indította el, hogy nem akartak költeni a fák kezelésére. Sem a horgászegyesület, sem az önkormányzat.)

A szakvélemény elkészítését megelőzően 14 db fa kivágása történt meg. (No ez az, ami rögtön kiverte a biztosítékot, és amit aztán szakvéleménnyel utóbb legitimálni is kellett.) Összesen 29 db fa került kivágásra.

„A szakvélemény – írja Veresegyház jegyzője az ÉVÉ-nek adott válaszlevelében – 15 db fa kivágására, és 2 db fa koronakönnyítésére tett javaslatot.  További fa kivágására csak akkor kell számítani, ha lombosodás után a következő felmérésnél kiszáradt fát találunk.” (Ez az utóbbi mondat megnyugtató, feltéve, ha elhisszük, hogy a 14 fát is az után vágták ki, miután meggyőződtek azok menthetetlenségéről. A Tavirózsa Egyesület e téren mást mond, szerintük tévedésből is vágtak ki, amit nem is akartak, meg egészségeseket is vágtak ki, amiket akartak, meg olyanokat is, melyek kezelhetők lettek volna. Zömmel tehát csupa olyasmit tettek, amit nem kellett volna.)

„A kivágott fákat a Horgászegyesület pótolni köteles – folytatódik a levél -, a kivágott fák mennyiségének a duplájával azaz 58 db őshonos, tájba illő fát kell telepítenie.” (És kapunk erről az 58 fáról fotókat, hogy a telepítésük megtörtént? Mire tippelnek? Mert itt is bűzlik valami, korábbi csemeteültetéseket kívánnak beszámítani, ha jól tudjuk. )