Bp IX. ker. Illatos út

2005-től kármentesítés indult el, de valójában azóta is hatósági engedéllyel még több veszélyes hulladék került a területre. A város közepén. Ld. a videót is itt.

Ami valamikor külváros volt, az ma belső terület. A szemét, a veszélyes hulladék, és a veszélyes gyárak vándorlásnak indulnak. Nagyon kell figyelni, hogy egyik se az agglomerációba kerüljön. (Ma az agglomeráció Bp külvárosa.) Nagyon kell az ilyesmire figyelni, ha olyan a városvezető, mint a miénk, akinek nincs veszélyérzete, aki az ötvenes években szocializálódott és az ipar számára csak munkahelyet jelent, és mely település anyagilag eladósodott (hiszen a kiszolgáltatott gazdálkodás egyenes következménye, hogy mások szemetesládája lesz.)

A BD-t annak idején sikerült elüldözni. Ahány érdekelt, annyi okot sorol fel-e sikerre. Aki geológus, az azt állítja, hogy a földrengésveszély tette lehetetlenné a veszélyes üzem idetelepülését, aki minisztériumi dolgozó, az azt állítja, hogy már a minisztérium is kezdett aktivizálódni, és ezt megtudta a BD, ha nem ment volna magától, jöttek volna az ellenőrzések, aki jogász, az a területek átminősítésének elmaradását, a környező települések elutasítását emlegeti, aki zöld szervezet, az ügyféli bejelentkezését, és hatékony munkáját, aki szomszéd földdel rendelkezett, az a kitartását, mi pedig a társadalmi mozgósítást.

A lényeg azonban, hogy mindez együtt tudta csak megakadályozni a BD lakosság melletti veszélyes üzem letelepítést. Az Illatos úton mindez az összehangoltság nincs meg. De talán most valami elkezdődött.