Testületi – 2015. április 10.

rendkívűli….teljes részvétel…..pontos kezdés!

A tartalékkeretet a Medvefarm kárára felduzzasztották, hogy a TP Komplex Zrt számára átcsoportosítható legyen.
Polgármesterünk a 4. (kiírt ingatlanértékesítési pályázat eredményhírdetése Veresegyház 9543 hrsz) napirendi pontot levette a napirendről.
1. Költségvetés módosítás…..a Medvefarm fejlesztésére szánt 50 millió ft 10 millióra, vagyis 40 millióval történő csökkentése és annak tartalék- keretbe való áthelyezése……Szalontai Boldizsár hozzászólásában kifejtette, hogy az ő költségvetést módosító beadványában 2 héttel ezelött polgármesterünk nem értett egyet ugyanezzel a javaslattal, majd kifejtette, hogy a jelenlegi javaslattal pedig ő nem ért egyet….a pénz átcsoportosításának oka miatt. Polgármesterünk kifejtette, hogy ez a pénz nem fog hiányozni a medvefarmnak, mivel az alapítvány majd azt visszatolja a kasszába (valomi úton-módon). 9 IGEN……2 NEM (Szalontai Boldizsár – Gáncs Gábor képviselők) szavazattal a határozat elfogadva!
2. Társasházi bérlakások megvásárlása a TP Komplex ZRT-től. A szerződés szerint ennek az összegnek a kifizetése 2017-ben lett volna esedékes, mi azonban megvásároljuk most. A két ingatlanon 450 millió Ft Travill Invest jelzálog van melyet az eladó a vételár kifizetése előtt átvállal. Polgármesterünk kifejtette, hogy ez nagyon sürgős!!. Szalontai Boldizsár hozzászólásában kifejtette, ne kerülgessük a forró kását, egyszerűen arról van szó, hogy az ismét bajba jutott TP Komplexnek pénzre van szüksége, polgármesterünk pedig, közpénzből segít! „A vételár kifizetésére két részletben kerül sor. Az első részlet – melynek bruttó összege 165.017.440 Ft – 2015. április 10-ig, a második részlet – melynek összege bruttó 5.000.000 Ft – a jogerős használatbavételi engedély benyújtását követően.” Gáncs Gábor hozzászólásában megerősítette az elötte szólót, valamint megkérdezte a pénzügy vezetőjét, rendelkezünk-e ezzel a pénzzel, egyáltalán van-e pénz a kasszába.Kitérő válaszok…..minden számlánk ki van fizetve….blablablabla! Dr Marik hozzászólásában védte a vásárlást, mondván, hogy ezzel nyerünk másfél évi lakbért…….miután Gáncs képviselő úr elmagyarázta, hogy semmit nem nyer a város a lakások lelakottsága miatt és ő is kifejtette, hogy polgármesterünk valószínűleg engedett egy vállalkozói körnek akik hitelképtelenségük miatt mindig a környéken egyetlen fejőstehénként (nem mindenkinek…csak cimboráknak—–a szerző) működő pénzforráshoz, önkormányzatunkhoz fordúlnak. Majd figyelmeztette a polgármestert, hogy igéreteinek betartásához még az esetleges és egyáltalán nem biztos 2 és fél milliárd állami kölcsön sem lesz elegendő. 9 IGEN……2 NEM (Szalontai Boldizsár .. .Gáncs Gábor képviselők ) szavazattal elfogadva!
3. Öreg és Pamut tó bérbeadása egyhangú IGEN-el elfogadva.
4. Felajánlott tulajdoni hányad megvétele (Parcella föld a GE-nél) 10 IGEN…..1 NEM (Gáncs Gábor képviselő) elfogadva
5. Veres1 szinház bérleti szerződése egyhangú IGEN-nel elfogadva!

Forrás: Veresegyházon hallottam facebook csoport