Pásztoróra – „színház az egész világ”

 

Ezt a videót ajánljuk a Hatos csatorna anyagaiból. Ld. itt. S méghozzá azért, mert ebben a legpozitívabban tud megjelenni a polgármester, elvégre magáról, a korai indulásról beszél.

A riporter azzal az ígérettel indítja útjára a sorozatot, hogy 1. jó példát akar terjeszteni, 2. kíváncsi Veresegyház vezetőjének titkára.

Utóbbiban a Hatos csatorna és a mi kíváncsiságunk ugyanaz. Mi is a titokra vagyunk kíváncsiak. Az egyiket máris kiemeltük a címünkben, melyet maga Pásztor Béla mondott.

De honlapunkon számtalan más gondolatot is talál (pl. itt), mely a vezető sikerességét hivatott felfejteni. Mi sajnos inkább negatívumokat találtunk, valamiféle kádárista továbbélést, melynek lényege, hogy „te fiam szokjál le a gondolkodásról és a cselekvésről”, meg az olyan technikákról, ahol a politikus némi szemérmetlenséggel, ha már nem tud megakadályozni valamit, hát az élére áll. Olyan termést arat – ld. veresi sportteljesítmények -, melynek magvait nem ő vetette el, jó esetben legalább nem akadályozta, de sajnos erre is van példánk…

Mindez persze nem Pásztor Béláról szól, vagy nem csak róla. A hatalom természetrajza ez, és kicsit azé, amilyen a magyar, azaz amilyenek mi vagyunk. Egyénileg próbálunk szembeszállni, mikor megsértettek minket, de összefogás nélkül. Hát így nem is könnyű bármilyen eredményt felmutatni azzal szemben, akinek kiszolgáltatott a helyi apparátus, kezéből esznek számosan az üzleti világból, és egy ellenzék nélküli testület felett diszponál.