A kőolajvezetéképítő Zrt tájékoztató levele

Lakossági panasz érkezett hozzánk, mellyel mi is azonosulni tudtuk ld. itt, de aztán jobbnak láttuk hivatalosan is érdeklődni.

Az alábbi válaszlevelet kaptuk, melyben a mostani állapottól számított részletesebb ütemezést sajnos – bár ezt kértük – nem írták meg, pedig ebből volna sejthető, hogy kellő sebességgel mennek-e a dolgok, vagy pedig fölöslegesen állnak. Nem válaszoltak arra sem, hogy addig a gaznyírást ők végzik-e, vagy az önkormányzat. Mindennek ellenére azonban a levél informatív, mert az kiderült, hogy 1. jövő nyárra lesznek meg, 2. lesznek új facsemeték is ültetve.

 

„Köszönettel vettük a Barátság I. olajvezeték kiváltási  munkájára vonatkozó figyelem felhívásukat.

Amint azt – az Önök által küldött – képen is láthatjuk térségükben a munkák készültségi foka már elérte az ároktakarás állapotát.

Ugyanakkor felhívjuk szíves figyelmüket, hogy ez a készültség még nem jelenti a munkák befejezését. Ezt követően még a területen mozognunk kell, mivel a befejező munkák ( pl. nyomvonalat jelző oszlopok kihelyezése ) ezután következnek.

A befejező földmunkák az agrotechnikai  rekultiváció elvégzésével zárulnak, amely – a fent leírtakból értelemszerűen – még szintén vissza van.

Mindezen műveletek teljes összhangban vannak a munkák bejelentésekor kiküldött értesítésekkel, amelyben a teljes befejezést 2015. június 30-ig jeleztük.

Nagyon bízunk benne, – és mindent megteszünk azért-, hogy ezt a végső határidőt jelentősen le tudjuk rövidíteni.

Egyúttal tájékoztatni kívánjuk, hogy az üzemelő csővezeték biztonsági övezetében – az acélcsőtől számítva  mindkét irányban 5-5 fm távolságon belül –  fák ültetése szigorúan tilos!

A cső fektetést kívánó   munkavégzésünkkel sajnos elkerülhetetlenül együtt jár az ároknyitás és a felette lévő kultúra ideiglenes bolygatása is, amelyért ezúton is  elnézést kérünk.

Az eredeti állapot mielőbbi visszaállításáért mindent megteszünk.

 

Üdvözlettel

Szarka Dénes

Kivitelezési Igazgatóság”