500 millió Ft áthidaló hitelfelvétel

 

Ez törvényes? Ld. 2. napirendi pontot -kérdezzék meg képviselők a jegyzőt. Az világos, hogy a törvényhozói szándékot kijátszó. Az is világos, hogy ez hová vezet, bár eddig bejött az „eladósítunk, aztán majd csak lesz valahogy”. A 9. pontban pedig azt olvashatjuk, hogy fél milliós támogatást fogunk nyújtunk egy szlovákiai parókiának – ha a képviselők megszavazzák. De mit nem szavaznak meg?

Jegyezzük meg, ha a parókia fel tudna venni áthidaló kölcsönt, abból ő is tudna Veresegyháznak segélyt küldeni.Könnyű kölcsönből jótékonykodni, s amúgy nem is etikus.

A kezünkbe került egy kiváló vallásos etika oktatásra szánt könyvecske. Ebben az szerepel, hogy előrébb való a hitelek kiegyenlítése, mint a jótékonykodás. Ld. itt. (Azt persze nem tudjuk, hogy elfogadni szabad-e szélhámosság útján szerzett pénzt, erről a szlovákiai parókiát kéne megkérdezni.)

Pásztor Béla politikus. Ő nem az etika embere, úgy gondolja, hogy jól jön még az adakozás a város eladósításának pénzéből. Így barátokat vásárol. Azért erről is eszünkbe jut valami. Princz Gábor és a Postabank. Ő adott mindenkinek az ügyfelek pénzéből bónuszokat. Pénzelte a jobb és baloldalt egyaránt. Biztosra ment, csak éppen gazdaságilag vitte csődbe a boltot, került aztán bíróság elé. Igaz, tul.képp megúszta.