Az örmények már nem népszámlálnak

 

A politikai-gazdasági összefonódás mértéke az örményeket országuk elhagyására készteti. Az írás a folyamatot egy kisváros példáján mutatja be. (Ettől a folyamattól féltjük mi Veresegyházt és az országot is.)

Nem is olyan rég még az NDK-ban megtiltották az öngyilkosok statisztikáinak elkészítését. (Mert mint a Mások élete c. filmből kiderül az NDK-nál csak a magyarok gyilkolászták meg önkezűleg jobban magukat.) Örményországban demokrácia van, ott nem kell államilag hazudni, egyszerűen csak nincs kedvük tovább szembenézni a bajaikkal, melyről a cikk azt állítja, a magyar jövőt mutatja.

A kisváros vezetőit azért választják újra az emberek – jól lehet a polgármester és családja kezében van már minden – mert a lekötelezettségi háló már olyan kiterjedt, az ellenzék tehetetlen és primitív, és ha hatalomba kerülnének rögtön meg is fojtanák a „régiek”.

A cikk tehát mindent elmond arról, amiért mi itt az ÉVÉ-t üzemeltetjük. S amiért sokkal több hozzánk hasonló civilre volna szükség mindenfelé, másként tényleg igaza lesz a szerzőnek, és örménysorsa jutunk.