Megalakult a civilek torony ellenes konzultációt vállaló csapata

A lakosok kiválasztották azokat a személyeket, akik a továbbiakban tárgyalni fognak a polgármesterrel és a Telenorral.

Veresegyház polgármesterének kérésére Tolnai Ildikó képviselő asszony átadja majd a 6 aktivista nevét és elérhetőségét. Az érintettek azonban megegyeztek abban, hogyha a polgármester felkeresi őket, udvariasan elhárítják a hosszabb beszélgetést, és csak együtt folytatnak megbeszélést.

Az előzetes készülődés során arra is keresték a választ, hogy miért képviselte eddig a polgármester inkább a szolgáltató, mint a lakosok érdekeit? Hogy az egészségügyi kockázat kivédése iránt érzéketlen, arra már más esetben is találtak példát, de hogy esztétikailag is ekkora hibát kövessen el, az eddig nem volt jellemző. Márpedig erősen valószínűsíthető, hogy a bázis állomás toronyként való megépítésének helyét maga a polgármester javasolta a szakembereknek.

A lehetséges válasz szerint a polgármester a vállalatok kiválasztásában, tárgyalásai során mindig a vállalkozó érdekeit tartja szem előtt, mert cserébe számíthat a vállalatok támogatására is mikor a politikai hatalommegtartásról van szó, míg a lakosok felé a jovialitás a stílus, és a meggyőző kommunikáció eszközeit használja. Tehát míg az egyik oldal felé a racionalitás, addig a másik felé a kommunikáció eszközeit vonultatja fel.  Minden bizonnyal ez a magyarázata hosszú távú politikai sikerességének.

Ez a stratégia gubancolódott össze az adótorony megépítése kapcsán, a jelentős lakossági ellenállás miatt. A lakosok nem tartják feladatuknak a polgármester politikai stratégiájának újragondolását, szándékuk csupán annyi, hogy a szolgáltató megtaláljon egy a korábbiaknál jóval megfelelőbb megoldást bázisállomásainak létesítésére.