Mobiltorony – Tisztességtelen lakossági fórum?

A mobiltorony elleni tiltakozás lakossági fórumán kétszer hangzott el a „tisztességtelen” jelző. Az egyik összefüggésben akkor, amikor az merült fel, hogy ha meghallgatták a tiltakozókat, akkor a képviselő urat is így illene, mert ez volna a tisztességes. (Telenor munkatársát, hogy ne úgy menjenek haza, hogy mit gondolnak rólunk…,,  és mindenkit).

A másik megközelítés szerint tisztességtelen olyan stratégiát alkalmazni, melyben kifárasztjuk a fórumon a lakosságot, elaltatjuk a veszélyérzetét, elhúzzuk a fórumot ami miatt a tiltakozók kiadva dühüket hazamennek, majd ez után szavazásra szólítjuk a megmaradtakat. Különösképp akkor tisztességtelen ez, ha eleve ilyen stratégiára épül a fórum.

Mivel a polgármester híveinek semmi más feladata nincs, mint szépen és fegyelmezetten végig jelen lenni, a legvégén arányuk már számottevővé válhat. Az ÉVE elnöke szerint ezt a tisztességtelen játékot űzte Pásztor Béla, ezért a már fogyatkozó, de még mindig tele teremben ülők számára feltette a kérdést: ki ellenzi? – Jóformán homogén jelentkezés történt. Ki támogatja? – Összesen három ember tette fel a kezét. A véleménynyilvánítás után a teremben maradtak néhányan, hogy meghallgassák a még beszélni kívánókat, de sajnos a többség távozott, mert bizony várta a gyerekük vagy más dolguk volt.

A spontán szavazásnak számos tanúja volt, ahogy annak is, hogy Pásztor Béla az utolsó témába vágó testületin azt mondta, hogy ezen a lakossági fórumon dönti majd el mi legyen, attól függően, hogy támogatják-e vagy ellenzik. (Tagadta, hogy ilyet ígért volna, de az ő szavával szemben állt egy képviselőé, és aztán egy felszólaló lakosé.)

Ha van korrekt újságírás Veresegyházon, akkor a kezeket feltartó, és a toronnyal szembeni tiltakozók sokaságáról Önöknek fotót is kell majd látniuk, egyébiránt pedig be kell érniük ezzel a szöveggel vagy az eljöttek személyes beszámolóival.

A jelenlévők aktivitását, az aláírásgyűjtők eddigi munkáját, Tolnai Ildikó szinte már magányos küzdelmét a testületben ezúttal is az ÉVE szeretné megköszöni.

Kevésbé köszönjük a Veresegyházi Hírhatár tudósítását, amelyben az ellenérv csak annyi, hogy a szerző feje nem világít, noha egy adótorony közelében lakik maga is. Ld. itt. A beszámolóval pedig azoknak van bajuk, akik ott voltak a testületi ülésen is, és a folyamatra kicsit másképp emlékeznek, mint az azt nem is ismerő újságíró. Azon való gúnyolódás pedig, hogy Tolnai Ildikó nem adta át az aláírásokkal ellátott íveket azért problémás, mert a szerzőnek először arra kéne válaszolnia, hogy Pásztor Béla polgármester egyáltalán milyen jogon akarta elkérni. A hitelesítés problémájánál nagyobb, hogy a polgármester azt szerette volna áttanulmányozni.